HomeHL-WorldΑμμοθύελλα «καταπίνει» την Αριζόνα

Αμμοθύελλα «καταπίνει» την Αριζόνα

Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από το φαινόμενο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονιστικές είναι οι αεροφωτογραφίες από την αμμοθύελλα που έπληξε το Φοινίξ της Αριζόνας, στις αρχές του Αυγούστου. Τα τελευταία έξι χρόνια, ο φωτογράφος Τζέισον Φέργκιουσον εξειδικεύεται στις φωτογραφίες από ελικόπτερο. Όταν η αμμοθύελλα έπληξε το Φόινιξ, ο Φέργκιουσον έβγαλε τον εξοπλισμό του και απαθανάτισε την αργή επέλαση της σκόνης.

2 3Οι αμμοθύελλες είναι συχνό φαινόμενο στην Αριζόνα κατά την περίοδο των μουσώνων, με ταχύτητες που κυμαίνονται από 30 έως και 120 χιλιόμετρα ανά ώρα. Το ελικόπτερο του Φέργκιουσον παρακολούθησε τα πάντα από απόσταση ασφαλείας.

«Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλα και απειλητικά είναι αυτά τα «τείχη» σκόνης για ένα μικροσκοπικό ελικόπτερό – πρέπει να το βιώσει κανείς από πρώτο χέρι», δήλωσε ο Φέρκιουσον στο PetaPixel. «Πετούσαμε σε υψόμετρο 260 μέτρων και αυτή η καταιγίδα σκόνη υψωνόταν δύο χιλιόμετρα πάνω από εμάς», προσθέτει.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου προσγείωσε τελικά το ελικόπτερο πριν τους προλάβει η καταιγίδα και μαζί με τον Φέργκιουσον περίμεναν μέχρι να περάσει πάνω από την πόλη πριν απογειωθούν εκ νέου.
lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση