HomeΚΟΣΜΟΣΝηπιαγωγείο «έντυσε» κοριτσάκια σαν… τζιχαντιστές για να παρελάσουν

Νηπιαγωγείο «έντυσε» κοριτσάκια σαν… τζιχαντιστές για να παρελάσουν

Στην Ινδονησία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη κριτική δέχεται τα τελευταία 24ωρα ένα νηπιαγωγείο στην Ινδονησία, που είχε την «φαεινή ιδέα» να ντύσει σαν τζιχαντιστές τα παιδάκια που συμμετείχαν στην παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, μια μεγάλη εθνική γιορτή στη συγκεκριμένη χώρα.

Φωτογραφίες και βίντεο των νηπίων να παρελαύνουν μαυροφορεμένα, κρατώντας πυροβόλα όπλα φτιαγμένα από χαρτόνι, προκάλεσαν σοκ στο διαδίκτυο, εξαναγκάζοντας τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου να ζητήσει συγγνώμη για την απίστευτη γκάφα.

Σε ανακοίνωσή του, ο διευθυντής του νηπιαγωγείου, που βρίσκεται στην Ανατολική Ιάβα, εξέφρασε τη λύπη του για τον αποτροπιασμό που προκάλεσαν οι εικόνες των κοριτσιών, να παρελαύνουν με τα πρόσωπά τους καλυμμένα με νικάμπ, και οπλοφορώντας.

Ωστόσο η αιτιολόγηση της απόφασης να ντύσουν τα παιδάκια σαν «στρατιώτες του Αλλάχ» θεωρήθηκε ανεπαρκής και εξόργισε ακόμα περισσότερο ορισμένους χρήστες του διαδικτύου.

«Θέλαμε να θίξουμε το θέμα του αγώνα του Προφήτη να αυξήσει την αφοσίωση και την πίστη στον Αλλάχ. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να ενσταλάξουμε τη βία στην ψυχή των παιδιών» ανέφερε η ανακοίνωση του διευθυντή νηπιαγωγείου Probolinggo, ο οποίος απέδωσε τα ατυχή κουστούμια και στην… έλλειψη πόρων. «Χρησιμοποιήσαμε ρούχα και βοηθήματα από τις περασμένες χρονιές, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα. Το σημαντικό για εμάς ήταν να συμμετέχουν τα παιδιά στην παρέλαση και να νιώσουν χαρούμενα», ανάφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής, αποφεύγοντας να εξηγήσει για ποιο λόγο είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στολές τζιχαντιστών στο νηπιαγωγείο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση