HomeHL-WorldΤα τρία θέματα που συζήτησαν Μέρκελ και Πούτιν στο Βρανδεμβούργο

Τα τρία θέματα που συζήτησαν Μέρκελ και Πούτιν στο Βρανδεμβούργο

Κεντρικό ζήτημα η σύγκρουση στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εν όψει των πολλών πολύ σοβαρών συγκρούσεων παγκοσμίως, η συνεργασία με τη Ρωσία είναι απαραίτητη, τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η Die Welt.

«Έχουμε ευθύνη και γι’ αυτό θα πρέπει να εργαστούμε για την εξεύρεση λύσεων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μέρκελ και ο Πούτιν συζήτησαν τρία βασικά ζητήματα: Το Συριακό, την κατάσταση στην Ουκρανία και τον αγωγό Nord Stream 2.

Ένα «σημαντικό θέμα» στη συζήτηση ήταν η σύγκρουση στη Συρία, ανέφερε η Μέρκελ. «Η Γερμανία θα συμμετάσχει στην πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για την επίλυση της σύγκρουσης», τόνισε.

Η Μέρκελ υπενθύμισε στη Ρωσία την ευθύνη της ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Αν και τελείωσαν οι συγκρούσεις σε πολλές περιοχές της Συρίας αυτό δεν δημιουργεί μια ειρηνευτική τάξη … Η Γερμανία αποδίδει μεγάλη σημασία στην εκκίνηση μιας πολιτικής διαδικασίας», είπε και πρόσθεσε «αυτό περιλαμβάνει συνταγματική μεταρρύθμιση και πιθανές εκλογές. Επιπλέον, πρέπει να αποτρέψουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή στο Iντλίμπ, στο βορρά. Εκεί, υπάρχει φόβος για επίθεση του συριακού στρατού που υποστηρίζεται από τη Ρωσία και το Ιράν εναντίον των δυνάμεων της αντιπολίτευσης».

Ο Πούτιν κάλεσε τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της Συρίας. «Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η ανθρωπιστική υποστήριξη στη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν. Αυτό είναι απαραίτητο σε περιοχές όπου οι πρόσφυγες από το εξωτερικό θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση