HomeHL-9Χανιώτης εκπαιδευτικός μας κάνει μαθήματα … φιλότιμου

Χανιώτης εκπαιδευτικός μας κάνει μαθήματα … φιλότιμου

Βρήκε «φουσκωμένο» πορτοφόλι και το παρέδωσε στην αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιθανόν να ήταν η αρχή μιας νέας δυνατής φιλίας. Οπωσδήποτε όμως ήταν μία απτή απόδειξη της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου των Κρητικών. Επιπλέον, η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης μπορεί να νιώθει υπερήφανη καθώς ένα μέλος της υπήρξε πρωταγωνιστής μίας ιστορίας που καταδεικνύει ότι οι αρχές και οι αξίες δεν έχουν χαθεί.

Ο λόγος για έναν Χανιώτη εκπαιδευτικό, ο οποίος σύμφωνα με τα parakritika.gr βρήκε στον δρόμο πορτοφόλι και μάλιστα «φουσκωμένο» αφού περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό, πιστωτικές κάρτες και πολλά προσωπικά και υπηρεσιακά έγγραφα του ιδιοκτήτη του.

Ο εκπαιδευτικός δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή παραπάνω και έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και παρέδωσε το πορτοφόλι. Πολύ γρήγορα βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του, ένας στρατιωτικός ο οποίος μετά από λίγο πήγε να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Μάλιστα, φαίνεται πως ο εκπαιδευτικός δεν θέλησε να δεχθεί ούτε τα νόμιμα εύρετρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδέχθηκε όμως το κέρασμα του στρατιωτικού ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για την πράξη του.

Μπορεί οι δύο άνδρες να γνωρίστηκαν κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες, δεν αποκλείεται όμως να αποτελέσουν την αφορμή για μια δυνατή φιλία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση