Η μεγάλη περιπέτεια που έζησαν οι περίπου 280 επιβάτες της πτήσης που έκανε αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά μετά την κακοηθέστατη φάρσα για την τοποθέτηση βόμβας στο αεροσκάφος, έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

aeroplano-vomva-xania

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών ήταν Γερμανοί, αφού η πτήση της Condor εκτελούσε το δρομολόγιο Χουργκάντα Αιγύπτου – Ντίσελντορφ Γερμανίας, τα γερμανικά ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά, αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στην ύλη τους με τις μαρτυρίες όλων όσοι έζησαν την περιπέτεια.

Μάλιστα, οι σκιτσογράφοι της Bild με βάση τις μαρτυρίες των επιβατών απέδωσαν τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε το άκρως ανησυχητικό μήνυμα στην τουαλέτα του Boeing, όπου κάποιος είχε γράψει τη λέξη «Bombe» στον καθρέπτη χρησιμοποιώντας υγρό σαπούνι.

aeroplano-vomva-xania2

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, στην καμπίνα του αεροπλάνου επικράτησε πανικός όταν ο πιλότος ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι θα γίνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων που ήταν και το πλησιέστερο, καθώς είχε διατυπωθεί απειλή για την ύπαρξη βόμβας.

Όπως δήλωσαν επιβάτες στην Bild, κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους, ορισμένες γυναίκες ούρλιαζαν, μικρά παιδιά έκλαιγαν ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλο.

aeroplano-vomva-xania4

Στη συνέχεια, αναφέρονται και στη διαδικασία που ακολούθησε μετά την επιτυχημένη αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά, αλλά και την απαραίτητη … ταλαιπωρία που ακολούθησε για όλους, δεδομένου ότι έπρεπε όλοι τους να ελεγχθούν εξονυχιστικά όπως και οι αποσκευές τους. Υπενθυμίζεται πως η πτήση τους πραγματοποιήθηκε εν τέλει αργά χθες το απόγευμα.

aeroplano-vomva-xania3

Δείτε το δημοσίευμα της Bild με τις φωτογραφίες, το σκίτσο και τις μαρτυρίες των επιβατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση