HomeΚΟΣΜΟΣΟ Τραμπ τα παίζει όλα για όλα υπέρ του πρώην συνεργάτη του, Πολ Μάναφορτ

Ο Τραμπ τα παίζει όλα για όλα υπέρ του πρώην συνεργάτη του, Πολ Μάναφορτ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ενόρκων στη δίκη του για φοροδιαφυγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρεμβαίνοντας, ενώ οι ένορκοι στη δίκη του Πολ Μάναφορτ, του πρώην συνεργάτη του, συνεδριάζουν για δεύτερη ημέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ θλιβερή» τη σημερινή ημέρα και περιέγραψε τον κατηγορούμενο για τραπεζική και φορολογική απάτη «πολύ καλό άνθρωπο».

«Είναι πολύ θλιβερό αυτό που έκαναν στον Πολ Μάναφορτ», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Είναι πιο πολύ θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε αναφερόμενος πάντα στη δίκη, την πρώτη που σχετίζεται με κατηγορίες οι οποίες προέκυψαν από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η υπόθεση αυτή, συνέχισε ο Τραμπ, δεν είναι παρά ένα «κυνήγι μαγισσών».

Ο Πολ Μάναφορτ «εργάστηκε για μένα για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», επανέλαβε επίσης, διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ καλό» άνθρωπο.

Ο Μάναφορτ ήταν επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ σε μια κρίσιμη περίοδο, από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο του 2016.

Οι 12 ένορκοι –έξι άνδρες και έξι γυναίκες– συνεδριάζουν από τις 17.00 (ώρα Ελλάδας) για δεύτερη ημέρα, κεκλεισμένων των θυρών, στο δικαστήριο της Αλεξάντρια, κοντά στην Ουάσινγκτον. Λίγο πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο δικαστής Τ.Σ. Έλις δήλωσε «αισιόδοξος» ότι η δίκη αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο 69χρονος Μάναφορτ, πρώην λομπίστας και πολιτικός σύμβουλος, δικάζεται από τις 31 Ιουλίου για φοροδιαφυγή και τραπεζική απάτη που φέρεται να διέπραξε στο διάστημα 2010-14. Η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τις υπηρεσίες που πρόσφερε ως σύμβουλος στον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον οποίο στήριζε η Μόσχα. Αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες υποβολής ψευδούς φορολογικής δήλωσης, τέσσερις κατηγορίες απόκρυψης των εξωχώριων τραπεζικών λογαριασμών του και εννέα κατηγορίες τραπεζικής απάτης. Αν κριθεί ένοχος για όλες μπορεί να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή. Οι δοσοληψίες του Μάναφορτ δεν συνδέονται με τις υποψίες περί αθέμιτης σύμπραξης μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ και της Μόσχας, αλλά αποκαλύφθηκαν από την έρευνα του Μιούλερ.

Η απόφαση των ενόρκων πρέπει να είναι ομόφωνη.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση