HomeHL-9Είχαν «ρημάξει» τα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο

Είχαν «ρημάξει» τα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο

Εξιχνιάστηκαν οχτώ υποθέσεις κλοπών σε ΙΧ και μία απόπειρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλούσια ήταν η δράση δό ανδρών ενός 30χρονου και ενός 27χρονου αλλοδαπού οι οποίοι και συνελήφθησαν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Η σύλληψή τους οδήγησε τις αρχές στην εξιχνίαση 8 διαφορετικών υποθέσεων κλοπής σε ΙΧ αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου.

Αναλυτικότερα, και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο συλληφθέντες το διάστημα από τις 22 Απριλίου έως και τις 13 Αυγούστου είχαν καταφέρει να αρπάξουν από τα οχήματα που «χτυπούσαν» χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές στα αυτοκίνητα που «άνοιγαν».

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 7.000 ρουβλίων, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα καθώς και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από άνδρες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου τη στιγμή που κινούνταν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους δύο άνδρες και από την έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Το χρηματικό ποσό των 180 ρουβλίων,
4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
ψηφιακή συσκευή ανάγνωσης βιβλίων,
καταδυτικός εξοπλισμός,
διάφορα έγγραφα και αντικείμενα (φορτιστές, κάρτα μνήμης κ.α)
δύο μαχαίρια
66 κροτίδες

Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ανάλογες πράξεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση