HomeΚΡΗΤΗΕπίσκεψη υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσαρά

Επίσκεψη υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις Μοίρες και το Τυμπάκι επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, καθώς και υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου. Αρχικά επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Καπαριανά, ώστε να δουν από κοντά τις πρότυπες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού. Το Δήμο Φαιστού στη συνάντηση εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρωτογενή τομέα κ. Β. Πρωτογεράκης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός μετέβει στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τοπικούς φορείς, καθώς και αγρότες της περιοχής,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές που υπάρχουν. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μ. Πετρακογιώργη- Ανυφαντάκη, η οποία από την μεριά της τόνισε στον Υπουργό την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά, ενός έργου απαραίτητου για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Ένα ακόμα θέμα που αναφέρθηκε ήταν η εκτροπή του Πλατύ ποταμού, ενός αναπτυξιακού έργου που θα λύσει σε μεγάλο ποσοστό τα προβλήματα άρδευσης στις καλλιέργειες του κάμπου της Μεσαράς, ενώ για το ίδιο θέμα συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα ύπαρξης συμπληρωματικής μελέτης για την κατασκευή δικτύων του φράγματος της Φανερωμένης.

 

TSAYTARHS2

Διαφήμιση
Διαφήμιση