HomeHL-Greece«Ο Πάγκαλος παρέμεινε δεξιοτέχνης των υψηλών τόνων, είπε όμως και σκληρές αλήθειες»

«Ο Πάγκαλος παρέμεινε δεξιοτέχνης των υψηλών τόνων, είπε όμως και σκληρές αλήθειες»

Η FAZ γράφει ότι ο τίτλος ενός από τα βιβλία του έγινε σλόγκαν της ελληνικής κρίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συνοπτική παρουσίαση της πολιτικής σταδιοδρομίας του Θεόδωρου Πάγκαλου δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή τα 80ά του γενέθλια.

«Για υπουργός Εξωτερικών το στυλ του ήταν ασυνήθιστο», παρατηρεί η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, παραθέτοντας ως παραδείγματα παλαιότερη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι η Γερμανία «είναι ένας γίγαντας (…) με μυαλό μικρού παιδιού», αλλά και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον τούρκων πολιτικών.

Η FAZ, υπενθυμίζει ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει το 1999 από το υπουργείο Εξωτερικών εξαιτίας της υπόθεση Οτσαλάν, για να επανέλθει στα υψηλά αξιώματα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2009.

«Ο Πάγκαλος παρέμεινε δεξιοτέχνης των υψηλών τόνων, είπε όμως και σκληρές αλήθειες. Ο τίτλος ενός από τα βιβλία του έγινε σλόγκαν της ελληνικής κρίσης: «Τα φάγαμε όλοι μαζί». Η θέση που εκφράζει είναι ότι εκλογείς και εκλεγμένοι συνέργησαν στην καταστροφή της χώρας, δεδομένου ότι μόνον οι πολιτικοί που μοίραζαν ακριβά εκλογικά δώρα επιβραβεύονταν με εκλογικές νίκες», αναφέρει η εφημερίδα σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση