HomeHL-9Η βόμβα στο αεροσκάφος αποδείχθηκε κακοηθέστατη φάρσα

Η βόμβα στο αεροσκάφος αποδείχθηκε κακοηθέστατη φάρσα

Το Boeing έγινε "φύλλο και φτερό" από τις αρμόδιες αρχές των Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη διάρκεια της νύχτας ολοκληρώθηκε ο εξονυχιστικός έλεγχος των αρμόδιων αρχών στο αεροσκάφος Boeing 753 της Condor Airlines το οποίο και πραγματοποίησε λίγο πριν από τις 21:00 αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά, υπό την απειλή της τοποθέτησης βόμβας.

Όπως αποδείχθηκε το σημείωμα με τη λέξη «βόμβα» που βρέθηκε στις τουαλέτες του αεροσκάφους κι ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο, αποδείχθηκε φάρσα, καθώς δεν εντοπίστηκε μηχανισμός, γεγονός που σημαίνει ότι στη διάρκεια της ημέρας οι 280 επιβάτες του θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Υπενθυμίζεται πως το αεροσκάφος της Condor εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από την Αίγυπτο και πιο συγκεκριμένα από τη Χουργκάντα προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το απειλητικό σημείωμα εντοπίστηκε τη στιγμή που το αεροπλάνο βρισκόταν περίπου στη μέση της απόστασης Αίγυπτος – Κρήτη και για τον λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η αναγκαστική προσγείωσή του στα Χανιά, με αποτέλεσμα να σημάνει γενικός συναγερμός στις αρχές.

Δύο μαχητικά F16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευσαν το Boeing στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων όπου και ακινητοποιήθηκε σε ασφαλές σημείο του αερολιμένα, πολύ κοντά στην Αμερικανική Βάση.

Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το σκάφος χωρίς να δημιουργηθεί πανικός και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον κυρίως χώρο του αεροδρομίου όπου και παρέμειναν. Κατόπιν το αεροπλάνο ελέγχθηκε εξονυχιστικά ενώ σε πλήρη επιφυλακή βρισκόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ προκειμένου να δράσουν άμεσα στην περίπτωση που χρειαζόταν.

Πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου έκαναν στην κυριολεξία «φύλλο και φτερό» το Boeing της Condor στη διάρκεια πολύωρης έρευνας που ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο έλεγχος όλων των επιβατών καθώς και των αποσκευών τους, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι 280 επιβάτες αναμένεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό το Ντισελντορφ στη διάρκεια της ημέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση