HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται για τη «δημοσιογραφική δεοντολογία»

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται για τη «δημοσιογραφική δεοντολογία»

“Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επίθεση που εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία εναντίον του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερού, προκάλεσε νέα κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση της στο twitter, για την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας.

«Μετά τα fake news περί SMS, η ΝΔ επικαλείται σήμερα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν κ τα… μαρούλια του Τσέρνομπιλ για να επιτεθεί χυδαία στον Θ. Καρτερό. Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», έγραψε η κ. Σβίγκου.

Mε το άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην δέχεται επ’ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του» ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωσταντίνος Ζούλας απάντησε στην Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή η Ράνια Σβίγγου δεν έκανε καν τον κόπο να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ, είπα λίγο να τη διευκολύνω» έγραψε στο τουίτερ ο κ. Ζούλας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση