HomeΕΛΛΑΔΑΣτο επίκεντρο τα ηλικιακά κριτήρια για τη χορήγηση συντάξεων χηρείας

Στο επίκεντρο τα ηλικιακά κριτήρια για τη χορήγηση συντάξεων χηρείας

Με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων Α.Ξ.Ι.Α συναντήθηκε ο Λ. Αυγενάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Αυγούστου με τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. και πιο συγκεκριμένα με την Πρόεδρο Λαμπρινή Σαμαρά – Κύρκου, το μέλος του Δ.Σ. Φωτεινή Σκουλά, και τα μέλη Μαρία Χριστοδούλου και Βάσω Κόλιου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 12 του ν.4387/2016 προς την κατεύθυνση της άρσης των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης χηρείας που καθορίστηκαν, της διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας, της μη εφαρμογής του επανυπολογισμού των συντάξεων των εκλιπόντων από τον Μάιο του 2016 και της μείωσης της διάρκειας έγγαμου βίου για χορήγηση σύνταξης.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι είναι δέσμευση του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ ότι οι στρεβλώσεις του άρθρου 12 του ν.4387/2016 θα αρθούν, κάτι που κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει, και επεσήμανε ότι “δεν ξεχνάμε όλους εσάς, διότι πίσω από τις προσωπικές ιστορίες χηρείας κρύβεται πάντα ένα δράμα”.

Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία ενώ η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, τον ευχαρίστησε όπως ανέφεραν “για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα και ευελπιστεί με συγκρατημένη αισιοδοξία για την οριστική επίλυση του θέματος”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση