HomeΚΟΣΜΟΣΜόσχα προς Αθήνα: Δεν προκαλέσαμε εμείς την επιδείνωση των σχέσεων

Μόσχα προς Αθήνα: Δεν προκαλέσαμε εμείς την επιδείνωση των σχέσεων

Στην Ελλάδα επιρρίπτει την ευθύνη η Ρωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ελλάδα επιρρίπτει την ευθύνη η Ρωσία για την απότομη επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως «δεν είναι η Ρωσία που έλαβε τα πρώτα βήματα που κατέληξαν στην χειροτέρευση των ελληνορωσικών σχέσεων».

Σημείωσε πως, αντίθετα, η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας «σε πολλούς τομείς», ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως η επικρατούσα «μη φυσιολογική» κατάσταση θα αποδειχτεί προσωρινή και θα επιδιορθωθεί σύντομα.

Η ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις βγήκε στην επιφάνεια στις αρχές Ιουλίου, όταν η Αθήνα διέταξε την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών και απαγόρευσε την είσοδο σε άλλους δύο ρώσους πολίτες, κατηγορώντας τους για απόπειρες χρηματισμού αξιωματούχων με στόχο την υπονόμευση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Η Μόσχα απάντησε διατάζοντας την απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών, προκαλώντας την έντονη ενόχληση της ελληνικής διπλωματίας, η οποία κατήγγειλε ως «αυθαίρετα» τα ρωσικά αντίμετρα καθώς οι έλληνες διπλωμάτες δεν είχαν κάνει οτιδήποτε επιλήψιμο.

«Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας», ανέφερε το ΥΠΕΞ την προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «θα απαντήσει με υπομονή και νηφαλιότητα».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση