HomeΚΟΣΜΟΣΠροκαλεί ο Τσαβούσογλου: Υπεύθυνη η Ελλάδα για τις εντάσεις στο Αιγαίο

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Υπεύθυνη η Ελλάδα για τις εντάσεις στο Αιγαίο

Σε ομιλία του σε διπλωμάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Ελλάδα κατηγορεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την όξυνση της έντασης. Παρά τις δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου που έχουν μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο, καθώς επίσης και τις «βόλτες» των τούρκων ψαράδων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του σε διπλωμάτες επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για «την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» και πρόσθεσε πως «οι Έλληνες κάνουν παράξενα πράγματα εκεί, παρόλο που η Τουρκία βρισκόταν πάντα κοντά στους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές τους».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ενώπιον Τούρκων διπλωματών: «Όσον αφορά την Κύπρο, πρέπει να υπάρξει μια νέα διαδικασία και ένα νέο αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε τον ίδιο κύκλο, να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και να μας εκπλήσσει.

Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν μια ένωση. Μπερδεύουν τις διαδικασίες. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους υδρογονάνθρακες του νησιού καθώς και τα κονδύλια της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε δίπλα τους στις χειρότερες ημέρες τους, αλλά προχωρούν σε παραβιάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Δεν είναι προς το συμφέρον όλων να καταστεί η Ανατολική Μεσόγειος μια περιοχή ειρήνης και ευημερίας;».

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση