HomeHL-GreeceΚαταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

Καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχασαν τους συγγενείς τους στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και μία εβδομάδα αργότερα, την 1η Αυγούστου, υπέβαλαν μέσω του συνηγόρου τους Αντώνη Φούσα, την πρώτη μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των υπευθύνων της καταστροφής.

Σήμερα καταθέτουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγουν οι εισαγγελείς Ηλίας Ζαγοραίος και Βαρβάρα Γνεσούλη για τη φωτιά στο Μάτι.

Ο λόγος για τη σύζυγο και την κόρη του 70χρονου εκπαιδευτικού Βασίλη Κατσαργύρη, όπως επίσης και τον γιο της 73χρονης εκπαιδευτικού Μαρίας Παγωμένου – Παπανικολάου, που απανθρακώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη διπλοκατοικία τους στην οδό Αμφιτρίτης στον Νέο Βουτζά. Πρόκειται να καταθέσουν στα Αστυνομικά Τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης.

“Θα επιβεβαιώσουν το περιεχόμενο της μήνυσης και θα καταθέσουν επιπλέον στοιχεία που συγκέντρωσαν χάρη σε μαρτυρίες γειτόνων”, δήλωσε στην Καθημερινή ο κ. Φούσας.

Η μήνυση στρέφεται κατά του τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και των αξιωματικών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, που είχαν ευθύνη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Τους κατηγορούν ότι υπέπεσαν σε πολύ σοβαρές εγκληματικές παραλείψεις και παραθέτουν τα γεγονότα του μοιραίου απογεύματος.

Οι τρεις μηνυτές και οι μάρτυρες κατηγορίας υποστηρίζουν ότι κανείς από την Περιφέρεια, τον δήμο, την Αστυνομία ή την Πυροσβεστική δεν τους ειδοποίησε για το τι έπρεπε να κάνουν, ενώ επικαλούνται μαρτυρία περιοίκου, ο οποίος όταν τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική για να ρωτήσει εάν έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι του ή όχι πήρε την απάντησε “κάντε ό,τι νομίζετε”.

Σύμφωνα με τον κ. Φούσα, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβληθεί νέα μηνυτήρια αναφορά από κατοίκους του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ενώ ολοκληρώνεται και η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του, Ανδριανού Γκουρμπάτση, για τα λάθη και τις παραλείψεις στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Τη Δευτέρα, παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Ταουξή και ο 51χρονος Άρης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε στη φωτιά τη μητέρα του Ευπραξία, την αδελφή του Βασιλική και τις 5χρονες δίδυμες ανιψιές του.

Πηγή πληροφοριών: Καθημερινή, enikos

Διαφήμιση
Διαφήμιση