HomeHL-9Στα Χανιά ο Μητσοτάκης για την τελευταία επιθυμία του Επίτιμου

Στα Χανιά ο Μητσοτάκης για την τελευταία επιθυμία του Επίτιμου

Ήταν η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα Λευκά Όρη βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου της προστασίας και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή.

Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων. Τις μέρες αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στα Χανιά επισκέφτηκε την περιοχή μαζί με μέλη του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστα Συνολάκη όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου που έχει ως στόχο την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Το έργο αποτελεί μια πρότυπη οικολογική δράση με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και έχει τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη». Στόχος του έργου είναι η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Στη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών μήκους 58 χιλιομέτρων, στη δημιουργία βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και στην οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων μέσα από μια πρότυπη δράση αναδάσωσης σε μια έκταση 1300 στρεμμάτων.

Η δράση αναδάσωσης σε έκταση 1.300 στρεμμάτων θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή πάνω από το Θέρισο, για την οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μια μελέτη οικολογικής αποκατάστασης όπου πέρα από φυτεύσεις θα περιλαμβάνει και δράσεις που θα αφορούν στην αντιπυρική προστασία της περιοχής, θα υπάρξουν μέτρα για την διαχείριση της βόσκησης.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η WWF Ελλάς, με την στήριξη σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης των Χανίων αλλά και φορέων όπως το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).
news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση