HomeHL-SportsΛεωνίδας Λεουτσάκος: «Καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο με βοήθεια Βασιλειάδη…»

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο με βοήθεια Βασιλειάδη…»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής είπε ότι το ποσό υπολογίζεται σε 3.650.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σίγουρος ότι οι ομάδες της Β’ Εθνικής θα εξασφαλίσουν καλά χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο εν όψει της νέας σεζόν εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, μιλώντας στο Sport24 Radio 103.3, είπε ότι συναντήθηκε τις προάλλες με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει, ενώ το συνολικό ποσό που θα δοθεί υπολογίζεται σε 3.650.000 ευρώ.

«Η Φούτμπολ Λιγκ τα δύο τελευταία χρόνια κρατήθηκε εν ζωή λόγω του κ. Βασιλειάδη. Αν δεν υπήρχε το κρατικό κανάλι, δεν θα υπήρχαμε. Η συζήτηση που κάναμε και οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι κινείται πάλι σε αυτό το πλαίσιο, να βοηθήσει τη Φούτμπολ Λιγκ με καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Παρών στην κουβέντα ήταν και ο κ. Μπακαλάρος, αντιπρόεδρος της διοργανώτριας. Ο κ. Βασιλειάδης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με κάποια πράγματα οικονομικά και με κάποια χρέη που είναι ρυθμισμένα σε εφορία, έχει μείνει ένα μικρό υπόλοιπο.

Με τη στάση του έδειξε ότι θέλει να βοηθήσει αυτή την κατηγορία, στην οποία υπάρχουν 16 ομάδες, εκ των οποίων οι 15 στην επαρχία. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και θα μπουν δικλείδες ασφαλείας. Μετά τις 20 του μήνα θα κάνουμε επίσημο ραντεβού. Η συμφωνία είναι σε πολύ καλό δρόμο. Είναι επιτυχία για εμάς, διότι τέτοια χρήματα στη Φούτμπολ Λιγκ είχαν να έρθουν αρκετά χρόνια.

Περίπου κάπου εκεί είναι το ποσό (3.650.000 ευρώ) διότι θα βοηθήσει και με κάποιες χορηγίες που θέλει να φέρει. Μας είπε ότι θα βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί. Η συζήτηση έγινε σε πολύ κλίμα. Ό,τι παραπάνω μπορούμε να πάρουμε, καλό θα είναι. Είναι 16 οι ομάδες και σε αυτές θα πάνε τα χρήματα.

Είδατε ότι βοηθήθηκε η Σούπερ Λίγκα κι εμείς έχουμε κάποιες λεπτομέρειες να λύσουμε με τη Σούπερ Λίγκα. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ επενδύουν και αυτές και οι πρόεδροι βάζουν χρήματα από την τσέπη», δήλωσε ο Λ. Λεουτσάκος.

Από εκεί είπε:

Για τα χρέη της διοργανώτριας«ΙΚΑ, εφορία και αποζημιώσεις, όλα μαζί, είναι περίπου 550.000 ευρώ. Αυτά αφορούν σε παλαιότερες διοικήσεις, από τότε που αναλάβαμε εμείς, δεν έχουν δημιουργηθεί χρέη. Ό,τι είναι, πληρώνεται».

Για το αν θα υπάρξει πλήρης εξυγίανση της Β’ Εθνικής ή θα χρειαστεί περισσότερος καιρός«Με αυτήν την κίνηση που γίνεται, που μπαίνουν σε 120 δόσεις οι ανώνυμες εταιρείες και οι ΠΑΕ, θα είναι όλα καλύτερα και θα αποτελέσει ανάσα. Ό,τι έσοδα μαζέψει η Φούτμπολ Λιγκ, θα τα δίνει για να ξεχρεώσει και του χρόνου το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά καλύτερο.

Η συμφωνία είναι διετούς διάρκειας, κάθε ομάδα θα παίρνει 200.000-300.000 ευρώ. Ό,τι ακούσουμε από τον υφυπουργό, θα το μεταφέρουμε στο διοικητικό συμβούλιο».

Για το χρέος με το δάνειο που είχε εξασφαλιστεί από την Αγροτική Τράπεζα«Μας διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί λύση από τη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι δικό μας το χρέος».

Για την αγωγή σε βάρος της Σούπερ Λίγκας: «Θα τα βρούμε εμείς με τη Σούπερ Λίγκα. Από τη στιγμή που θα λυθούν και τα δικά τους προβλήματα, θα μας φωνάξουν να δούμε τι γίνεται».

Για το πόσα παιχνίδια θα καλύπτει το κρατικό κανάλι τη νέα σεζόν«Δεν το ξέρουμε ακόμα. Θα προσπαθήσουμε να δοθεί έμφαση στο δικό μας πρωτάθλημα, θα είναι καλύτερο, το βλέπετε και από τις ομάδες. Θα ζητήσουμε να δείχνουν όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Είναι καλό το προϊόν».

Για την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να πέσουν τρεις ομάδες και να ανεβεί μόνο μία από τη Β’ Εθνική: «Είναι ομόφωνη η απόφασή μας. Το θέμα θα το λύσει η ΕΠΟ. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει για τις δικές μας ομάδες. Βάζουν 1-1,5 εκατ. ευρώ για να κάνουν πρωταθλητισμό και να μην ανεβαίνουν τουλάχιστον δύο ομάδες; Πάει να γίνει κλειστό κλαμπ. Είναι άδικο αυτό που γίνεται.

Θα κάνουμε συμβούλιο. Ό,τι απόφαση πάρουν οι πρόεδροι, αυτό θα κάνουμε. Το δίκαιο είναι να ανέβουν δύο ομάδες. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα πάρουν ταβάνι 200.000 ευρώ, ενώ στη Σούπερ Λίγκα οι ομάδες ξεκινούν με 1.900.000 ευρώ. Δεν υπάρχει αδικία;».

Για το αν θα βοηθηθεί και η Γ’ Εθνική: «Το είπα στον υπουργό, ότι θα πρέπει να επωφεληθεί και η Γ’ Εθνική, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η ραχοκοκκαλιά του ποδοσφαίρου. Αυτό που συμβαίνει στο Κύπελλο είναι τραγικό, να πρέπει να δώσουν οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας 500 ευρώ για να συμμετάσχουν στον θεσμό. Πιστεύω ότι ο κ. Βασιλειάδης δεν θα αφήσει ούτε τη Γ’ Εθνική. Έχω περάσει από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ξέρω τι τραβάνε οι πρόεδροι».

Διαφήμιση
Διαφήμιση