HomeΕΛΛΑΔΑΜπακογιάννης: Και ένα δέντρο να σου καίγεται δεν μπορεί να είσαι ευχαριστημένος

Μπακογιάννης: Και ένα δέντρο να σου καίγεται δεν μπορεί να είσαι ευχαριστημένος

Τι ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για τη φωτιά στην Εύβοια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα. Είναι εδώ τα σώματα της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα και επιχειρούν. Δεν έχουμε ένα κύριο μέτωπο, έχουμε πολλές μικρές εστίες και πάντα ανησυχούμε για τις αναζωπυρώσεις, αλλά ελπίζω Θεού θέλοντος και αέρος επιτρέποντος να καταφέρουμε να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο» τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Και ένα δέντρο να σου καίγεται δεν μπορεί να είσαι ευχαριστημένος. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Αυτοδιοίκηση κινητοποιήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά, δεν έχουμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Δόθηκε άμεσα εντολή από τον δήμαρχο σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για εκκένωση του οικισμού καθώς η φωτιά ξέσπασε πολύ κοντά στο χωριό. Είμαστε όλοι εδώ από την πρώτη στιγμή, συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο της Πυροσβεστικής. Είναι μια ομαδική δουλειά» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Το επόμενο βήμα, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όπως είπε, θα είναι η καταγραφή των ζημιών. «Θα τεθεί σίγουρα ζήτημα αποζημιώσεων, ειδικά για τον πρωτογενή τομέα. Θα πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε και να προχωρήσουμε και στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Είναι ένα μοναδικό τοπίο που θέλουμε να του ξαναδώσουμε τη θέση που του αξίζει» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση