HomeHL-9Κλειστά τα Φαράγγια στα Χανιά τις ημέρες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Κλειστά τα Φαράγγια στα Χανιά τις ημέρες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις ημέρες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός τα φαράγγια Σαμαριάς,  Αγίας Ειρήνης και το φαράγγι της Ίμπρου θα παραμένουν κλειστά για λόγους ασφαλείας, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Απόστολου Βουλγαράκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενημερώνει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, εξέδωσε την παρακάτω υπ’αριθ. πρωτ. φ. 320/334/13-08-2018 απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας κάθε είδους οχημάτων καθώς και εισόδου και παραμονής εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων και πιο συγκεκριμένα στο φαράγγι της Σαμαριάς, το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και το φαράγγι της Ίμπρου για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4: πολύ υψηλός και 5: κατάσταση συναγερμού. Η απαγόρευση αφορά την ημέρα πρόβλεψης.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούνται οι αποδέκτες για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους προς υλοποίηση της παρούσας απόφασης

Διευκρινίζεται ότι στις περιοχές που αναφέρονται στην απόφαση θα έχουν πρόσβαση οι έχοντες υπηρεσία εργαζόμενοι, υπηρεσιακοί παράγοντες που εκπροσωπούν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και εθελοντές μέλη εθελοντικών Ομάδων που έχουν ενταχθεί το μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση