HomeHL-GreeceΤην Κυριακή στα ελληνικά χωρικά ύδατα ψάρευαν 10 τουρκικές μηχανότρατες

Την Κυριακή στα ελληνικά χωρικά ύδατα ψάρευαν 10 τουρκικές μηχανότρατες

Τι αναφέρει η Διευθύντρια του Ινστιτούτου "Αρχιπέλαγος"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι Τούρκοι τώρα πια έχουν αποθρασυνθεί. Είναι σαν να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα». Με τις λέξεις αυτές περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 η διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος Αναστασία Μήλιου.

«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μηχανότρατα. Χθες είχαμε 10 μηχανότρατες από το Αγαθονήσι μέχρι και τη Λέρο» πρόσθεσε η κυρία Μήλιου σημειώνοντας ότι τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη «φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα από τα νησιά».

Περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή η διευθύντρια ερευνών του «Αρχιπέλαγος» είπε ότι «σε παλαιότερες καταστάσεις οι Τούρκοι μόλις έβλεπαν τον κίνδυνο έφευγαν. Την περασμένη εβδομάδα έβριζαν, απειλούσαν και θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν θα τους σταματήσει κανένας».

Σύμφωνα με την κυρία Μήλιου «το καθένα από αυτά τα αλιευτιακά ψαρεύει 1-3 τόνους το 24ωρο. Αλιεύουν και πωλούν ψάρια με τα οποία θα θέλαμε να ενισχύσουμε το απόθεμα.

Ερωτηθείσα για την αντίδραση του λιμενικού η ίδια παρατήρησε ότι «το θέμα είναι τι εντολές έχει το λιμενικό. Έχει εντολές να οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι ή απλά κάνει συστάσεις με μια σβούρα γύρω από τη μηχανότρατα; Πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική εντολή πίσω από αυτό (σ.σ. να κάνουν μόνο συστάσεις). Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει διαδικασία σύλληψης». «Τα σκάφη αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται στο λιμάνι» κατέληξε η κυρία Μήλιου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση