HomeHL-GreeceΣκουρλέτης – Αποστόλου ενημερώνουν τον Τσίπρα για την φωτιά στην Εύβοια

Σκουρλέτης – Αποστόλου ενημερώνουν τον Τσίπρα για την φωτιά στην Εύβοια

Στο χωριό Κοντοδεσπότης ο Κώστας Μπακογιάννης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συνεχή επαφή, από το μεσημέρι, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώνεται για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Μάλιστα, ο Β. Αποστόλου βρίσκεται επί τόπου στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Κώστας Μπακογιάννης : Ελπίζουμε ότι η μάχη θα κερδηθεί

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρήκε τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο χωριό Κοντοδεσπότης, από το οποίο έχουν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους οι 250 κάτοικοι του. Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά καίει δασική έκταση περιμετρικά του χωριού, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν δημιουργήσει προστατευτικές ζώνες στους οικισμούς. Σημείωσε ότι οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, αλλάζοντας διαρκώς κατεύθυνση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η μάχη θα κερδηθεί.

Αποστόλου: Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη μάχη με την πυρκαγιά

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την κατάσβεση της, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Επισήμανε πως για προληπτικούς μόνο και μόνο λόγους εκκενώθηκαν τα δύο χωριά και ουδείς κίνδυνος υπήρξε για ανθρώπινες ζωές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως έχουν μεταφερθεί δυνάμεις πυρόσβεσης από όλη την περιφέρεια και προσέθεσε πως σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί δύο αγροικίες στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ολόκληρη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις θα δώσουν τη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση