Την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο του Βερολίνου και το 24ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου η Κρητικιά, Μαρία Μπελιμπασάκη, στον τελικό των 400μ.

Τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 50.45 το οποίο είναι εθνικό ρεκόρ χαρίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας στη διοργάνωση. Έχασε το χρυσό μόλις για 4 δέκατα του δευτερολέπτου!

Η σπουδαία αθλήτρια από τη Σητεία έφερε στη χώρα μας το 5ο μετάλλιο

Η Μπελιμπασάκη φάνηκε να αντέχει στην επίθεση της Πολωνής και να κρατά με υπερπροσπάθεια το χρυσό, όμως στα τελευταία η Σβίτι βρήκε το κουράγιο να καλύψει τη διαφορά και σχεδόν στο νήμα να πάρει το χρυσό με επίδοση 50.41, αφήνοντας δεύτερη την Μαρία με 50.45, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ (50.46 η προηγούμενη επίδοση από την Φανή Χαλκιά) και τρίτη την Ολλανδή Ντε Βιτ με 50.77.

Για την Μπελιμπασάκη, αυτό το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αποτελεί μια προσωπική δικαίωση για τη δουλειά που έχει κάνει αλλά και για την απόφαση που πήρε, ακούγοντας όλους αυτούς που την προέτρεπαν να αφήσει τα 200μ και να δοκιμάσει την τύχη της στα 400μ.

Κάτι που έκανε φέτος και στην πρώτη της χρονιά κατάφερε να βρεθεί στη 2η θέση της Ευρώπης!

Διαφήμιση
Διαφήμιση