HomeCity Guide«ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ»: Μουσική βραδιά εγχόρδων στο Βραχάσι

«ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ»: Μουσική βραδιά εγχόρδων στο Βραχάσι

Μουσικό ταξίδι και περιηγήσεις στις ανασκαφές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, καθώς και περιηγήσεις στις αρχαιολογικές ανασκαφές του Αναυλόχου και του Σισίου υπόσχονται σε όσους βρεθούν απόψε  στο Παλαιό Αρρεναγωγείο στο Βραχάσι οι διοργανωτές της βραδιάς

Μελωδίες και ήχοι από βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο θα πλημμυρίσουν απόψε το Βραχάσι, στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Συναντήσεων» που διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος».

Το «ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ» και οι σημαντικοί μουσικοί που το απαρτίζουν υπόσχονται σε όσους βρεθούν στο Παλαιό Αρρεναγωγείο μια μαγική βραδιά, με πολλά και διαφορετικά ακούσματα.

Με την ονομασία του να παραπέμπει στη ρήση του Ηράκλειτου «Τα πάντα ρει» και στους ρυθμούς εξέλιξης και μετασχηματισμού του σύγχρονου κόσμου, το «ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ» εναλλάσσει συνέχεια τα είδη μουσικής που παίζει: από Baroque μέχρι Rock, από Rossini και Elgar μέχρι Piazzolla, Gershwin και Beatles!

Οι μουσικοί προέρχονται από πολλές και διαφορετικές εθνικότητες, όπως και η σύγχρονη κοινωνία:

–           Julija Hartig: Βιολί

–           Alexej Pevzner: Βιολί

–           Ειρήνη Στρατηγοπούλου: Βιόλα

–           Maike Reisener: Βιολοντσέλο

–           Αριστοτέλης Ποταμιάνος: Κοντραμπάσο

Τη δική της πινελιά στη βραδιά θα βάλει -σε μια έκτακτη συμμετοχή- η νεαρή ταλαντούχα μέτζο σοπράνο Σοφία Πάτση, με σημαντικές εμφανίσεις σε διεθνείς σκηνές και φεστιβάλ.

Η «Πολιτιστική Συνάντηση» της 11ης Αυγούστου στο Βραχάσι περιλαμβάνει, ακόμη, την ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Απεικόνιση στο Κεφάλι», του αρχαιολόγου και βραβευμένου φωτογράφου Gavin McGuire, η οποία θα παρουσιαστεί στους χώρους του Παλιού Σχολειού.

Μέσα από τον φακό του Gavin McGuire, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» στις αρχαιολογικές εργασίες στον λόφο Κεφάλι του Σισίου, να γνωρίσουν τα βασικά στάδια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής και πτυχές από τη ζωή των αρχαιολόγων.

Σημαντική στιγμή της βραδιάς, η ομιλία της επικεφαλής των εργασιών της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Florence Gaignerot-Driessen για τις «Νέες αρχαιολογικές έρευνες στον Αναύλοχο».

Η Florence Gaignerot-Driessen θα παρουσιάσει την εξέλιξη της εργασιών ανασκαφής και θα μιλήσει για τα ευρήματα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον ορεινό όγκο του Αναυλόχου Βραχασίου, στο πλαίσιο του νέου πενταετούς ερευνητικού προγράμματος.

Ανοιχτή γα όσους βρεθούν απόψε στο Βραχάσι θα είναι και η Έκθεση Μικροχαρακτικής «Ex–Libris». Πρόκειται για μια παρουσίαση μέρους της συλλογής του Ιδρύματος «Π. Γιαννάκος – Xotaris Art Forum», καθώς και έργων Ελλήνων και Ινδών εικαστικών για την αρχαία τραγωδία, με την επιμέλεια του καθηγητή Χαρακτικής  της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Μ. Γιανναδάκη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αποψινής βραδιάς:

–  Έκθεση φωτογραφίας «Απεικόνιση στο Κεφάλι», Gavin Maguire  |  Παλαιό Αρρεναγωγείο Βραχασίου, ώρα 20:00

– Ομιλία – Παρουσίαση «Νέες αρχαιολογικές έρευνες στον Αναύλοχο», Florence Gaignerot-Driessen | Παλαιό Αρρεναγωγείο Βραχασίου, ώρα 20:30

– Συναυλία «ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ» | Παλαιό Αρρεναγωγείο Βραχασίου, ώρα 21:00

– Έκθεση Μικροχαρακτικής «Ex–Libris» |  Παλαιό Παρθεναγωγείο Βραχασίου, ώρες 17:30-20:30

Διαφήμιση
Διαφήμιση