Νέες εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση της φονικής συμπλοκής στα Μάλια πριν μερικά χρόνια με θύμα έναν 19χρονο Βρετανό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης έδωσε προ ημερών το «πράσινο φως» για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σε βάρος 24χρονου Βρετανού, ο οποίος σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για τη δολοφονία του Tyrell Matthews-Burton. Ο άτυχος νέος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ανήμερα των γενεθλίων του για ασήμαντη αφορμή μετά από παρεξήγηση ανάμεσα σε δύο παρέες νεαρών Βρετανών που διασκέδαζαν στο τουριστικό θέρετρο. Ήταν οι πρώτες του διακοπές στο εξωτερικό ως δώρο για την ενηλικίωσή του.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν ανατρεπτική σε σχέση με την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης, το οποίο είχε κρίνει αθώο λόγω αμφιβολιών τον κατηγορούμενο.

Ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα ισόβια  έσπασαν» καθώς του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της  μετεφηβικής ηλικίας.

Ο ίδιος, ο οποίος κρατήθηκε στις ελληνικές φυλακές το χρονικό διάστημα της προφυλάκισής του, επέμεινε μέχρι τέλους στην αθωότητά του, ισχυριζόμενος ότι στην επίμαχη συμπλοκή είχε το ρόλο του «ειρηνοποιού». Μπήκε δηλαδή στη μέση για να χωρίσει τα άτομα που χτυπιόνταν.

Πλέον, δρομολογούνται νέες εξελίξεις δεδομένου ότι εκδόθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα για την εκτέλεση της ποινής που του επιβλήθηκε. Ζητούμενο είναι πώς θα κινηθούν οι βρετανικές Αρχές και αν θα συμφωνήσουν ή όχι να τον εκδώσουν στην Ελλάδα, καθώς εμφανίζονται αρκετά «επιφυλακτικές» ως προς τον τρόπο χειρισμού διαφόρων υποθέσεων από τις ελληνικές Αρχές.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του άτυχου Tyrell, Γιάννης Κωσταντουδάκης και Μάνος Κουκιαδάκης, βρίσκονται σε συνεργασία με τους Βρετανούς συναδέλφους τους για τη διαδικασία εκτέλεσης του εντάλματος, καθώς σε περίπτωση σύλληψης του 24χρονου θα ακολουθήσει ακρόαση για την έκδοσή του ή μη.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αποτέλεσε μεγάλη δικαίωση για τη μητέρα του 19χρονου, η οποία ξέσπασε σε κλάματα συγκίνησης και δεν σταμάτησε  να ευχαριστεί την έδρα. Από τότε που δολοφονήθηκε ο γιος της η Sharon Matthews δεν σταμάτησε να αγωνίζεται ζητώντας δικαίωση στη μνήμη του παιδιού της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση