HomeHL-9ΑΝΕΚ LINES: Μια πρωτοπόρα συνεργασία παντός καιρού!

ΑΝΕΚ LINES: Μια πρωτοπόρα συνεργασία παντός καιρού!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΝΕΚ LINES, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, λειτουργεί, στα πλοία της, που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Κρήτης, ενημερωτικά περίπτερα, τα οποία αφορούν στην κλιματική αλλαγή στην Κρήτη, παρέχοντας, έτσι, άμεση πληροφορία στον επιβάτη για τον καιρό.

Μελτέμια ή νοτιάδες, λιακάδα ή συννεφιά, ζέστη ή δροσιά θα έχουν τα αγαπημένα Χανιά, τα δημοφιλή Φαλάσαρνα, τα ξακουστά Ανώγεια, το ιστορικό Ρέθυμνο, το πολύβουο Ηράκλειο, η εύφορη Ιεράπετρα?

Οι απαντήσεις στα όμορφα, μοντέρνα περίπτερα – εκθέσεις, που λειτουργούν στα πλοία της ΑΝΕΚ “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” και “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” με τίτλο «Ο καιρός και το κλίμα της Κρήτης» και περιλαμβάνουν:

Προβολή των τρεχουσών συνθηκών στο νησί, προβάλλοντας σε ξεχωριστή οθόνη μετρήσεις από το δίκτυο των 45 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, δορυφορικές μετρήσεις θερμοκρασίας θάλασσας αλλά και προγνώσεις καιρού για τις πόλεις της Κρήτης και τις περισσότερες παραλίες της!

Προβολή βίντεο (στα ελληνικά και αγγλικά) τα οποία παρουσιάζουν με κατανοητό τρόπο το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Κρήτης ανά εποχή καθώς και τους υδατικούς πόρους του νησιού.

Σκοπός είναι η ενημέρωση Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αλλά και για τον καιρό, το κλίμα και τα νερά της Κρήτης, χαρακτηριστικά που κάνουν μοναδική την επίσκεψη στο νησί.

Παράλληλα, οι μικροί και οι μεγάλοι επιβάτες της ΑΝΕΚ LINES έχουν την δυνατότητα να μάθουν για το περιβάλλον μέσα από διαδραστικά παιχνίδια σε tablets, με θέμα τον καιρό και το κλίμα, καθώς και μέσα από κουίζ σχετικά με τα όσα προβάλλονται στα επεξηγηματικά βίντεο …

Ταυτόχρονα, διανέμονται στους επισκέπτες των περιπτέρων κάρτες με τυπωμένα διασκεδαστικά παιχνίδια σχετικά με τον καιρό τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Ότι καιρό και αν κάνει, καλοκαίρι ή χειμώνα η ΑΝΕΚ ταξιδεύει προς και από την μαγευτική Κρήτη και σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ενημερώνει άμεσα και ευαισθητοποιεί τους επιβάτες για τις κλιματικές αλλαγές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση