HomeΕΛΛΑΔΑΤι ζήτησαν οι πυρόπληκτοι από τον Σκουρλέτη

Τι ζήτησαν οι πυρόπληκτοι από τον Σκουρλέτη

Μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια σειρά από αιτήματα, για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές, έθεσαν οι πυρόπληκτοι στον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών συλλόγων και κατοίκων που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και το Νέο Βουτζά.

Οι πυρόπληκτοι επεσήμαναν μεταξύ άλλων στον κ. Σκουρλέτη την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στο θέμα του καθαρισμού των πληγεισών περιοχών, της υλοτόμησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων και των απορριμμάτων (κλαδιά, καύσιμη ύλη, οικοσκευές κ.λπ.), στην αναβάθμιση των υποδομών πυρασφάλειας, καθώς και στην αποκατάσταση της σήμανσης και του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων και της προστασίας των περιουσιών τους και η ανάγκη παρουσίας κινητής ιατρικής μονάδας, προκειμένου να πραγματοποιούνται προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κατοίκων του Νέου Βουτζά, ζήτησε τη μεταβολή των διοικητικών ορίων, με υπαγωγή του οικισμού του Νέου Βουτζά σε έναν Δήμο και όχι σε δύο, όπως ισχύει σήμερα.

Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρθηκαν σε θέματα διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και στην ανάγκη απλοποίηση των διαδικασιών για την καταβολή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία επιδομάτων.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Ακόμη, ανέπτυξε εκτενώς τη δέσμη μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση για την άμεση αρωγή των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση