HomeHL-9Παραδοσιακός Κρητικός Τρύγος στο Creta Maris Beach Resort

Παραδοσιακός Κρητικός Τρύγος στο Creta Maris Beach Resort

Στο πλαίσιο των δράσεων «We do local» και του προγράμματος FUTOURIS

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tο Σάββατο 4 Αυγούστου και για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε, την ξεχωριστή, ετήσια δράση του “Κρητικού Τρύγου”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «We do local» και της συμμετοχής στο πρόγραμμα FUTOURIS.

Στόχος της δράσης ήταν η μύηση των επισκεπτών στις τοπικές παραδόσεις και τον Κρητικό τρόπο ζωής, καθώς και η προβολή του κρητικού αμπελώνα και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

image004

Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές κρητικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες, αφού μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα μετέφεραν, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, υπό την υπόκρουση μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.

Η δράση του “Κρητικού Τρύγου” έτυχε μεγάλης συμμετοχής από την πλευρά των επισκεπτών του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και των παραδόσεις της Κρήτης.

image007

Διαφήμιση
Διαφήμιση