HomeCity GuideΒιωματικό Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών

Βιωματικό Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών, σε συνεργασία με το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών από τη Βαλένθια της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, και για μία μόνο ημέρα, το Σάββατο 11 Αυγούστου, θα διεξαχθεί, στον πολυχώρο της Έκθεσης του ΜΦΙΚ στον Κόλπο Δερματά στο Ηράκλειο, σειρά εργαστηρίων με τους Pep Beltran και Πετρίνα Βάσσου.

Το θέατρο σκιών είναι ένας από τους πιο παλιούς τρόπους έκφρασης της ανθρωπότητας. Οι ανθρωπολόγοι τοποθετούν την καταγωγή του στην προϊστορία, ενώ θεωρείται ο πρόγονος του κινηματογράφου. Σήμερα, υπάρχουν σε όλον τον κόσμο πολυάριθμες ομάδες που διαδίδουν αυτήν τη χιλιετή τέχνη.

Afisa_Theatro Skion.cdr

Κατά τη διάρκεια των μονόωρων εργαστηρίων έκθεσης, δράσης και αφήγησης, οι συμμετέχοντες, παιδιά και ενήλικες, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυθεντικά κομμάτια του θεάτρου σκιών από χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησία, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Για πληροφορίες, ώρες εργαστηρίων και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην Υποδοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Τ. 2810393630.

Διαφήμιση
Διαφήμιση