HomeΚΟΣΜΟΣΣάλος με τουριστική καμπάνια στη Λιθουανία

Σάλος με τουριστική καμπάνια στη Λιθουανία

Εμφανίζει το Βίλνιους ως «Σημείο G» της Ευρώπης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Λιθουανία παραμονές της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου μια νέα τουριστική καμπάνια που ξεκινά αύριο και χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα Βίλνιους «Σημείο G» της Ευρώπης.

Μια από τις αφίσες της καμπάνιας δείχνει μια γυναίκα ξαπλωμένη σε σεντόνι που αποτυπώνει το χάρτη της Ευρώπης να τσαλακώνει με τρόπο που παραπέμπει σε σεξουαλική ικανοποίηση το σημείο όπου βρίσκεται το Βίλνιους, ενώ η συνοδευτική λεζάντα αναφέρει: «Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται, αλλά όταν το βρεις – είναι καταπληκτικό».

O πρωθυπουργός της χώρας, Σαούλιους Σκβερνέλις, είπε ότι δεν θεωρεί προσβλητική την καμπάνια, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι είναι «μάλλον περίεργη» η χρονική συγκυρία. «Νομίζω ότι είναι μια περίεργη διαφημιστική επιλογή, αλλά πιστεύω ότι δεν ξεπερνά τα όρια σε μια δημοκρατική χώρα», δήλωσε στο κρατικό δίκτυο LRT.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες της Βαλτικής από τη Λιθουανία, όπου η πλειοψηφία των πολιτών είναι Καθολικοί.

«Μιλούμε για μια πολύ σημαντική επίσκεψη στη Λιθουανία… Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος συντονισμός σ’ αυτές τις ενέργειες. Αλλά η απόφαση ανήκει στο Βίλνιους».

Κύκλοι της καθολικής εκκλησίας στη Λιθουανία εκφράζουν έντονες ανησυχίες ότι η καμπάνια χρησιμοποιεί τη «γυναικεία σεξουαλικότητα για διαφημιστικούς σκοπούς» και στέλνει «λάθος μήνυμα» για το Βίλνιους των 540.000 κατοίκων.

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει αρχικά από τους υπευθύνους του Οργανισμού Τουρισμού της πρωτεύουσας να αναβάλουν για μετά την επίσκεψη του Ποντίφηκα την έναρξη της καμπάνιας, αλλά η επικεφαλής του Go Vilnius, Ίνγκα Ρομανόφσκιενε επισημαίνει ότι ναι μεν η επίσκεψη του Πάπα είναι σημαντική, όμως το Βίλνιους αναζητά τρόπους να προσελκύσει τουρίστες καθώς αντιμετωπίζει «πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού» από άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

https://www.youtube.com/watch?v=9nOlIYvIBM4

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση