HomeΚΡΗΤΗΣωκράτης Βαρδάκης: «Άμεσες χρηματοδοτήσεις που πραγματικά δίνουν ανάσα ζωής στις τοπικές κοινωνίες»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Άμεσες χρηματοδοτήσεις που πραγματικά δίνουν ανάσα ζωής στις τοπικές κοινωνίες»

Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η άμεση ανταπόκριση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης στα αιτήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης που είναι και ο στόχος της σημερινής Κυβέρνησης.

Ο «ΦιλόΔημος», αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο Υπουργείων, έχει εξασφαλίσει συνολικά 400 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, εντός του 2018, με 200 εκατ. ευρώ ανά κατηγορία, όπως προβλέπουν οι αντίστοιχες Προσκλήσεις που υπέγραψαν ο ΥΠΕΣ Πάνος Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, εγκρίθηκε η πρόταση που είχαν υποβάλει για την Πρόσκληση ΙΙ (Έργα Αποχετεύσεων) του προγράμματος «ΦιλόΔημος», ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων με προϋπολογισμό 4.990.000 ευρώ και ο δήμος Βιάννου με προϋπολογισμό 3.620.464,17 ευρώ.

Στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, χρηματοδοτείται η υλοποίηση των δικτύων αποχέτευσης στο Χάρακα, Αστρίτσι, Αστρακούς, Μεσοχωριό και Τεφέλι, ενώ στο Δήμο Βιάννου χρηματοδοτείται η υλοποίηση εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού και δικτύων αποχέτευσης στον Χόνδρο και στην περιοχή Κερτατόκαμπος – Καστρί.

Η επίδραση τέτοιων έργων στις τοπικές κοινωνίες προβλέπεται να προσδώσει μόνο θετικά στοιχεία, καθώς στόχος είναι να εξασφαλιστεί η επαρκή και ποιοτική ύδρευση σε χιλιάδες ανθρώπους. Επίσης στόχος των έργων είναι να γίνει αποτελεσματικότερη η διαχείριση των υγρών αποβλήτων οικισμών και ευρύτερων περιοχών εντός των Δήμων που θα υλοποιηθούν, γεγονός που θα έχει επίπτωση στο να μειωθούν τα κόστη για τους πολίτες και τους Δήμους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση