HomeΚΟΣΜΟΣΓιατί ο πρόεδρος της Κίνας «φοβάται» τον Γουίνι το αρκουδάκι;

Γιατί ο πρόεδρος της Κίνας «φοβάται» τον Γουίνι το αρκουδάκι;

Είναι ανεπιθύμητος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεπιθύμητος είναι στην Κίνα ο «Γουίνι το αρκουδάκι»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, το Πεκίνο αποφάσισε να απαγορέψει την προβολή της ταινίας “Christopher Robin” της Walt Disney, που αφηγείται τις περιπέτειες του ενήλικου πια «Κρίστοφερ Ρόμπιν» ο οποίος συναντά ξανά τους παιδικούς του φίλους, Γουίνι, Τίγρη και Γουρουνάκι.

Κι αυτό γιατί το διάσημο καρτούν έγινε σύμβολο αντίστασης κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος και του ηγέτη του και προέδρου της χώρας, Σι Τζινπίνγκ.

Νωρίτερα φέτος το ΚΚΚ ανακοίνωσε ότι θέλει να καταργήσει το όριο στις προεδρικές θητείες για τον Τζινπίνγκ προκαλώντας την αντίδραση πολλών Κινέζων, που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες του Γουίνι συγκρίνοντάς τον με τον Τζινπίνγκ.

Το «αρκουδάκι» χρησιμοποιείται ως σύμβολο κριτικής κατά του Κινέζου προέδρου από το 2013 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, με αποτέλεσμα ο κρατικός μηχανισμός να επιβάλει λογοκρισία στα κινεζικά social media.

Γιατί, όμως, τον Γουίνι το αρκουδάκι; Επειδή πολλοί συγκρίνουν την εμφάνισή του με εκείνη του Τζινπίνγκ, όπως σ’ αυτή τη φωτογραφία, όπου το κοντό παχουλό αρκουδάκι περπατά δίπλα στον ψηλότερο, λεπτότερο Τίγρη, όπως Τζινπίνγκ πλάι στον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μια άλλη φωτογραφία χρήστες συνέκριναν τον Κινέζο πρόεδρος και πάλι με τον Γουίνι με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, τον οποίο παρομοίασαν με τον Γκαρή.

Τον περασμένο Ιούνιο οι κινεζικές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο τηλεοπτικού συνεργείου του HBO που γύριζε επεισόδιο της εκπομπής “Last Week Tonight” του Τζον Όλιβερ στην οποία παρομοίαζε τον Τζινπίνγκ με το γνωστό αρκουδάκι. «Το να κυνηγάς τις συγκρίσεις με τον Γουίνι το αρκουδάκι δεν δείχνει ισχύ. Μάλλον προδίδει μια περίεργη ανασφάλεια», σχολίασε για τον Κινέζο πρόεδρο ο Όλιβερ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση