HomeΕΛΛΑΔΑΓερμανικά ΜΜΕ:Αρκεί η παραίτηση ενός και μόνο αναπληρωτή υπουργού;

Γερμανικά ΜΜΕ:Αρκεί η παραίτηση ενός και μόνο αναπληρωτή υπουργού;

Για τη φονική πυρκαγιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παραίτηση του Νίκου Τόσκα και την αντικατάσταση των αρχηγών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, μετά τη φονική πυρκαγιά, κάνουν αναφορά οι γερμανικές εφημερίδες.

«Παραίτηση στην Αθήνα μετά τις πυρκαγιές» είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, που αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιέζεται προκειμένου να προχωρήσει στην καθαίρεση υπευθύνων. Ακόμη, η εφημερίδα διερωτάται αν «αρκεί η παραίτηση ενός και μόνο αναπληρωτή υπουργού;». Κάνει αναφορά στην αντικατάσταση των αρχηγών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και σημειώνει ότι «οι αρμόδιες για τη δημόσια ασφάλεια αρχές βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής και επειδή επί μέρες επικρατούσε σύγχυση για τον ακριβή αριθμό των νεκρών».

Για «Αποπομπή των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής» στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel που σημειώνει: «Μετά τις πυρκαγιές η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έλαβε τις αποφάσεις της και απάλλαξε από τα καθήκοντά τους τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας».

«Αποπέμπονται οι αρχηγοί πυροσβεστικής και αστυνομίας μετά τις πυρκαγιές στην Ελλάδα», αναφέρει η αυστριακή Die Presse, παραπέμποντας, μεταξύ άλλων και στην παραίτηση Τόσκα. Όπως γράφει η εφημερίδα, οι απομακρύνσεις των αξιωματούχων έρχονται δυο εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή πάνω από 90 ανθρώπων.

Το ίδιο άρθρο, αλλά με διαφορετικό τίτλο από την επίσης αυστριακή Wiener Zeitung που επισημαίνει «Χιλιάδες άνθρωποι άστεγοι μετά την πυρκαγιά».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση