HomeΕΛΛΑΔΑΠρώην αρχηγός Πυροσβεστικής: Αθωράκιστη η χώρα στις φυσικές καταστροφές

Πρώην αρχηγός Πυροσβεστικής: Αθωράκιστη η χώρα στις φυσικές καταστροφές

Υπάρχει ένας φορέας που βρίσκεται στα χαρτιά και λέγεται Πολιτική Προστασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμένος και αιχμηρός εμφανίστηκε ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ο κ. Καπέλιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η χώρα είναι ανοχύρωτη στις φυσικές καταστροφές» όπως και ότι «η φωτιά έπρεπε να είχε σβήσει από το Νταού στην Πεντέλη.

Ο αντιστράτηγος ε.α., που αποστρατεύτηκε από την Πυροσβεστική στις κρίσεις του περασμένου Ιανουαρίου, ανέφερε ότι «αυτή η καταστροφή θα ερχόταν από τη στιγμή που δεν έχουμε θωρακίσει τη χώρα έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές καταστροφές. Η χώρα είναι αθωράκιστη».

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένας φορέας που βρίσκεται στα χαρτιά και λέγεται Πολιτική Προστασία. Είναι ένας φορέας ο οποίος δεν έχει έντονη παρουσία και δεν μπορεί να συντονίσει όλους τους φορείς

Στη συνέχεια ο κ. Καπέλιος σχολίασε ότι «μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. Από την στιγμή που δεν είσαι σίγουρος ότι θα την περιορίσεις ούτε ότι θα την σβήσεις, από εκεί και πέρα κάνεις την κίνηση να διώξεις τους ανθρώπους».

Ενώ κατέληξε σχολιάζοντας «γιατί δεν την έπιασαν εκεί τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης που είχε χαμηλή καύση και την άφησαν να κατέβει κάτω;».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση