HomeΚΟΣΜΟΣΠέφτει η δημοτικότητα του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλία

Πέφτει η δημοτικότητα του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλία

Εξαιτίας μεταναστευτικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δημοτικότητα του πάπα Φραγκίσκου μειώθηκε μέσα σε πέντε χρόνια από το 88% στο 71%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica.

Ο πάπας Φραγκίσκος παραμένει ο πιο δημοφιλής ποντίφικας των τελευταίων δεκαετιών αλλά σύμφωνα με τη δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Demos, από την εκλογή του, το 2013, μέχρι σήμερα, η δημοτικότητα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μειώθηκε από το 88% στο 71%.

Σε σχόλιό της, η εφημερίδα αναφέρει ότι η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο πάπας Φραγκίσκος επέλεξε να υπερασπιστεί χωρίς ενδοιασμούς τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, «ενώ υπάρχει ένα κλίμα φόβου σε ό,τι αφορά τις δημογραφικές αλλαγές και μετακινήσεις».

Το 83% των κεντροαριστερών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνει ότι εκτιμά το έργο του Αργεντινού πάπα. Στους οπαδούς του Κινήματος των Πέντε Αστέρων το ποσοστό περιορίζεται στο 73% και σε εκείνους της Λέγκα στο 70%. Τέλος, όσον αφορά τους νέους ηλικίας από 15 έως 24 ετών, η δημοτικότητα του πάπα βρίσκεται στο 54%.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση