HomeΕΛΛΑΔΑΕξαρθρώθηκε σπείρα αγοραπωλησίας βρεφών στη Χαλκίδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα αγοραπωλησίας βρεφών στη Χαλκίδα

18.000 ευρώ για μωρό 4 ημερών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Χαλκίδας, προχωρώντας σε εννέα συλλήψεις.

Δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, παρουσιάστηκαν στη σπείρα ως υποψήφιο ζευγάρι αγοραστών νεογέννητου βρέφους. Συναντήθηκαν σε περιοχή της Αττικής με 40χρονη, που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα και συμφωνήθηκε η αγοραπωλησία βρέφους μόλις τεσσάρων ημερών, αντί 18.000 ευρώ.

Η 40χρονη οδήγησε τους δύο αστυνομικούς σε διαμέρισμα, σε άλλη περιοχή της Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα άλλα οχτώ μέλη του κυκλώματος.

Πέρα από τη 40χρονη που έπαιζε τον ρόλο του μεσάζοντα, συνελήφθησαν άλλες πέντε γυναίκες ηλικίας 29, 35, 34, 28 και 29 ετών και τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 41 και 32 ετών. Ολοι τους είναι αλλοδαποί και είχαν διακριτούς ρόλους στη σπείρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 39χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Πρόκειται για άτομο που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, για παρόμοια αδικήματα.

Ο 41χρονος και ο 32χρονος, ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των γυναικών που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα που έγινε η έρευνα, ενώ η 35χρονη ενεργούσε ως άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Η 40χρονη, όπως προαναφέρθηκε, είχε τον ρόλο του μεσάζοντα, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έφερε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν το ρόλο της κυοφορίας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η πώληση των νεογέννητων βρεφών τους, σε υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα, έπειτα από διενέργεια σχετικής εξέτασης από Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι τρεις εκ των γυναικών που συνελήφθησαν- η 38χρονη και οι δύο 29χρονες είχαν γεννήσει πρόσφατα, ενώ η 34χρονη είναι έγκυος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση