Πολλές είναι οι αντιδράσεις για την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ως προς τον προσδιορισμό της τιμής των απαλλοτριώσεων στα οικόπεδα όπου αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Οι αντιδράσεις έρχονται τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τον ίδιο τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρία Καλογεράκη ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει πως είναι απαράδεκτη και άδικη αυτή η απόφαση.

Μάλιστα, ο κ. Καλογεράκης είναι έτοιμος να συντονίσει – σε συνεργασία με τους φορείς – τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε νομικό και πολιτικό επίπεδο με σκοπό να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση του κ. Καλογεράκη:

Με την έκδοση της πρώτης Απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής μονάδος σε σχέση με τις απαλλωτριούμενες  εκτάσεις στα πλαίσια της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, θεωρούμε ότι η ανωτέρω Απόφαση είναι άδικη και απαράδεκτη καθώς δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές τιμές που επικρατούν στην περιοχή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί ιδιοκτήτες μένουν ακτήμονες στον τόπο τους, δεδομένου ότι  χάνουν τις περιουσίες τους,  η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής θα προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, για δίκαιες αποζημιώσεις.

Ζητούμε παράλληλα από τον Υπουργό Υποδομών και Δημοσίων Έργων όλα τα πολιτικά κόμματα, κατά την ψήφιση του κυρωτικού νόμου να προβλεφθεί διάταξη που να δίνει την δυνατότητα για την πρόσθετη αποζημίωση των ιδιοκτητών που χάνουν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση