HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤo ΜΦΙΚ στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Τo ΜΦΙΚ στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Παρουσίασαν στους παρευρισκομένους τις δυνατότητες και τον ρόλο του Μουσείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών βρέθηκε το τελευταίο διήμερο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γ.Σ. του ΠΣΚ στο Ρέθυμνο το Σάββατο 4 Αυγούστου, ο Δ/ντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, καθηγητής Μωυσής Μυλωνάς και ο Πρόεδρος των Φίλων του ΜΦΙΚ, Γιώργος Αεράκης, παρουσίασαν στους παρευρισκομένους τις δυνατότητες και τον ρόλο του Μουσείου. Στη συνέχεια ο κ.Μυλωνάς και ο κ.Αεράκης βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανόλη Κουγιουμουτζή για τις προσπάθειές τους στην ανάδειξη της κρητικής χλωρίδας και πανίδας και για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Χθες, Κυριακή 5 Αυγούστου, την αποστολή υποδέχτηκαν στην Έκθεση του Μουσείου, στον Κόλπο Δερματά, η Διευθύντρια της Έκθεσης ΜΦΙΚ, Λένα Μπορμπουδάκη, με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Εβελίνα Μπάκιντα. Τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τους ειδικούς επιστήμονες Παναγιώτη Γεωργαντή και Λαμπρίνα Μπόντη. Την αποστολή συνόδευε ο Αν. Γεν. Γραμ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο Γερμανός Βουλευτής του CSU Χαν Φλοριάν και η Μαρία Χναράκη, εκπρόσωπος του ΠΣΚ στην Κρήτη. Ακολούθησε ελαφρύ γεύμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου και παρουσίαση του Βιβλίου ΚΡΗΤΗ από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ και το ITANOS CONCEPT το οποίο προσφέρθηκε στους επισήμους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση