Έχει «πλημμυρίσει» η Χερσόνησο με… αέριο γέλιου καθώς – όπως διαπιστώνουν οι αρχές – οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καφέ μπαρ στην περιοχή σερβίρουν μαζί με τα ποτά και αυτό το «αθώο» ναρκωτικό.

Χαρακτηριστικά είναι τα επίσημα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. που δείχνουν πως από τις 9 Ιουνίου μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8 συνολικά συλλήψεις στην Χερσόνησο κι έχουν κατασχεθεί χιλιάδες φιαλίδια, αμπούλες και μπαλόνια με αέριο γέλιου.

«Μπαράζ» ελέγχων από την αστυνομία

Από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι και τώρα οι αστυνομικές αρχές έχουν δώσει μία βαρύτητα στην καταπολέμηση του φαινομένου της πώλησης του αέριου γέλιου στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα στην Χερσόνησο.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε οκτώ συλλήψεις για διάθεση αέριο γέλιου σε τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα έχουν συλληφθεί πέντε επιχειρηματίες, ένας ανήλικος που πωλούσε αέριο γέλιο σε μπαρ της περιοχής καθώς και δύο άτομα τα οποία είχαν στήσει τον πάγκο τους σε δρόμο της Χερσονήσου πωλώντας το «αθώο» αυτό ναρκωτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές έχουν κατασχέσει συνολικά: 257 φιαλίδια με αέριο γέλιου, 1.296 αμπούλες με αέριο γέλιου και 2.500 μπαλόνια!

Τι είναι το αέριο γέλιου και πότε ήρθε στην Κρήτη

Η επίσημη ονομασία του αερίου του γέλιου είναι «πρωτοξείδιο του αζώτου» ή «ιλαρυντικό αέριο» και είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια για τη χαλαρωτική επίδρασή του.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost σε παλαιότερο δημοσίευμά του, το αέριο γέλιου ξεκίνησε ως «μόδα» στην Βρετανία και σταδιακά επεκτάθηκε σε διάφορες τουριστικές περιοχές της Ευρώπης.

Στην Κρήτη πρωτοεμφανίστηκε το 2011 και συγκεκριμένα στις περιοχές των Μαλίων και της Χερσονήσου και κυρίως «καταναλώνεται» από Βρετανούς τουρίστες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση