HomeΚΟΣΜΟΣΠήγαν 12 ημερών μωρό στον γιατρό για… εξαγωγή δοντιού

Πήγαν 12 ημερών μωρό στον γιατρό για… εξαγωγή δοντιού

Αφωνος οδοντίατρος στην Βρετανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πιο μικρό πελάτη του δέχτηκε ένας οδοντίατρος στην Αγγλία.

Και δεν εννοούμε για κάποιο παιδί, αλλά για ένα βρέφος μόλις 12 ημερών.

Κι όμως το μωράκι στην Αγγλία γεννήθηκε έχοντας ήδη βγαλμένο το ένα του δόντι, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε στον οδοντίατρο αμέσως μετά το μαιευτήριο.

«Έπρεπε να αφαιρεθεί καθώς κουνιόταν. Ήταν πιο γενναία από εμένα, δεν έκλαψε ιδιαίτερα», είπε η μητέρα του νεογέννητου μωρού.

Να σημειωθεί πως τα περισσότερα βρέφη αρχίζουν να βγάζουν δόντια στην ηλικία των έξι μηνών, με κάποια να βγάζουν νωρίτερα στην ηλικία των τεσσάρων ενώ άλλο αργούν αρκετά βγάζοντας μετά τον πρώτο χρόνο.

3

Ωστόσο, αυτό που έτυχε στην συγκεκριμένη οικογένεια, είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς το να γεννηθεί κάποιο παιδί με βρεφικά δόντια συμβαίνει συνήθως μία φορά στα 2.000 παιδιά και τα δόντια είναι παρόντα πάνω από τη γραμμή των ούλων κατά τη γέννηση, σύμφωνα με τη Βρετανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (BDA). Συνήθως είναι χαλαρά επειδή οι ρίζες δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά.

2

Ο επιστημονικός σύμβουλος της BDA, καθηγητής Ντέμιεν Γουόλμσλεϊ είπε: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το θηλασμό, πληγές στη γλώσσα του παιδιού, ενώ υπάρχει κίνδυνος το δόντι να αποκολληθεί και να εισέλθει στους πνεύμονες του παιδιού.

Ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση