HomeHL-SportsΠροκήρυξη Β’ Εθνικής: Άνοδος δύο ομάδων απευθείας στη Σούπερ Λίγκα!

Προκήρυξη Β’ Εθνικής: Άνοδος δύο ομάδων απευθείας στη Σούπερ Λίγκα!

Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα στο Δ.Σ. της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας - Πόσοι θα υποβιβασθούν στη Γ’ Εθνική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άρχισαν τα όργανα και ήταν λογικό και αναμενόμενο… Μπαράζ και καμία βέβαιη παρουσία ομάδας από τη Β’ Εθνική του χρόνου έχει σχεδιάσει η Σούπερ Λίγκα στο φινάλε της σεζόν 2018-19, αλλά ο διοικητικός φορέας της δεύτερης κατηγορίας διατύπωσε με κάθε επισημότητα πλέον την κάθετη διαφωνία του.

Η Ένωση Β’ Εθνικής στο Διοικητικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης  αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριλάβει στην προκήρυξη της-και συγκεκριμένα στο άρθρο 8- την απευθείας άνοδο δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία! Ουσιαστικά, δηλαδή, έτσι διατηρείται η ίδια κατάσταση με πέρσι.

Αντιστοίχως, αναφορικά με τους υποβιβασμούς, προβλέπεται να πάνε στη Γ’ Εθνική οι τέσσερις τελευταίες ΠΑΕ του βαθμολογικού πίνακα στο φινάλε της νέας περιόδου, στην οποία και πάλι αρχικά θα ξεκινήσουν 16 συνολικά ομάδες.

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη της Β’ Εθνικής (επονομαζόμενη και ως footballleague) θα σταλεί στην ΕΠΟ προς έγκριση, αλλά με δεδομένη την πρόθεση της Σούπερ Λίγκας, ήδη φαίνεται πως η Ομοσπονδία θα κληθεί να δώσει τελικά τη λύση.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη κατηγορία θέλει στο τέλος του νέου πρωταθλήματος ο 13ος και 14ος της Σούπερ Λίγκας να παίξουν μπαράζ με τον 1ο και 2ο της Β’ Εθνικής και μόνο οι δύο νικητές να αγωνιστούν στα… σαλόνια την περίοδο 2019-20.

Διαφήμιση
Διαφήμιση