HomeHL-9Ξεκίνησε με σκάφος από τα Χανιά και τραυματίστηκε σοβαρά στη Σαντορίνη

Ξεκίνησε με σκάφος από τα Χανιά και τραυματίστηκε σοβαρά στη Σαντορίνη

Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απίστευτη περιπέτεια για έναν 39χρονο τουρίστα ο οποίος μαζί με άλλους 6 φίλους του νοίκιασε σκάφος αναψυχής από τα Χανιά προκειμένου να μεταβούν στην Σαντορίνη, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Εκεί κάνοντας flyboard (υδροπροωθούμενη ανύψωση), έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να πέσει και να προσκρούσει σε θαλάσσιο μοτοποδήλατο (τζετ σκι), με το οποίο συνδεόταν, το σκάφος.

Ο 39χρονος, ο οποίος υπέστη κάταγμα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο, καθώς και κάταγμα στο αριστερό χέρι, μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήρας και στη συνέχεια έγινε η αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟ”, για περαιτέρω νοσηλεία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, για τραυματισμό 39χρονου αλλοδαπού, κατά τη διενέργεια εκτέλεσης θαλάσσιου μέσου αναψυχής και συγκεκριμένα υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboard), στη θαλάσσια περιοχή “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ” ν.Θήρας.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου νοσηλευόταν ο ανωτέρω, διαπιστώνοντας πως είχε υποστεί κατάγματα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο καθώς και κάταγμα στο αριστερό χέρι, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟ”, για περαιτέρω νοσηλεία.
Ειδικότερα, ο 39χρονος αλλοδαπός μαζί με άλλα επτά (07) άτομα είχαν ναυλώσει την 30/07/2018 το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” Ν.Π. 11278, με Κυβερνήτη τον 38χρονο ιδιοκτήτη του σκάφους, με λιμένα αφετηρίας τα Χανιά και προορισμό τη ν.Θήρα.
Μεσημβρινές ώρες χθες, ο 39χρονος αλλοδαπός κάνοντας χρήση του εξοπλισμού του σκάφους, προκειμένου να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση, έχασε τον έλεγχο του υποπόδιου συστήματος, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει επί του θαλάσσιου μοτοποδήλατου “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΙΡΗ” Τ.Π. 2102-Β’, με το οποίο συνδεόταν, Κυβερνήτης του οποίου ήταν ο 38χρονος.
Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας συνελήφθη ο Κυβερνήτης του “ΣΜΟΛ ΕΥΑ”, για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη), ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Επιπροσθέτως από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του 38χρονου κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1Α του Ν.4256/2014 (σύνταξη και αποδοχή ανακριβούς ναυλοσύμφωνου), διότι, δεν έφερε ενημερωμένη κατάσταση επιβαινόντων. Επίσης, κατά δήλωση των επιβατών, το “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των 3.900€, ενώ στο ναυλοσύμφωνο που είχε κατατεθεί στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Χανίων, αναγραφόταν πως ο συνολικός ναύλος ανερχόταν στο ποσό των 2.500€.»
Διαφήμιση
Διαφήμιση