HomeHL-9Μυστήριο με τα οστά που εντοπίστηκαν στη νήσο Χρυσή

Μυστήριο με τα οστά που εντοπίστηκαν στη νήσο Χρυσή

Ανάγονται πιθανότατα στη βυζαντινή ή την ενετική περίοδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανεύρεση οστών στη νήσο Χρυσή από επισκέπτη του νησιού που ειδοποίησε πλοιοκτήτη εταιρίας που εκτελεί δρομολόγια, που με τη σειρά του ενημέρωσε τις Αρχές, κινητοποίησε Αστυνομία, Λιμεναρχείο και Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Με τη συνδρομή του Λιμενικού, εκπρόσωποι της Αστυνομίας αλλά και ο καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Παπαδάτος εκ μέρους της Εφορίας Αρχαιοτήτων, επισκέφθηκαν επιτόπου το σημείο.

Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Σοφιανού μιλώντας στο Hxonews.gr ανέφερε οτι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν πρόκειται για σύγχρονο σκελετό αλλά ανάγονται πιθανότατα στη βυζαντινή ή την ενετική περίοδο. Τα οστά απομακρύνθηκαν από τη Χρυσή, μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου Ανατολικής Κρήτης που βρίσκεται στην Παχειά Άμμο όπου θα γίνουν εργαστηριακές αναλύσεις που θα δώσουν περισσότερο φως στην υπόθεση αλλά και στο ενδεχόμενο να σχετίζονται με τις ανασκαφές που είναι σε εξέλιξη στη Χρυσή όπου μεταξύ άλλων έχουν βρεθεί δυο ομαδικοί τάφοι από την περίοδο της ενετοκρατίας.

Η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας αποκλείστηκε διαφορετικά θα έπρεπε να ακολουθηθούν διαφορετικές διαδικασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση