HomeΕΛΛΑΔΑΚινητές Μονάδες της ΕΛΑΣ στις πυρόπληκτες περιοχές

Κινητές Μονάδες της ΕΛΑΣ στις πυρόπληκτες περιοχές

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κινητές αστυνομικές μονάδες (ΚΑΜ) θα αναπτυχθούν άμεσα στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι δύο νέες μονάδες θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου τόσο στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όσο και στο δήμο Μεγαρέων.

Πρόκειται για δύο στελεχωμένα οχήματα, τύπου βαν, τα οποία θα συνδράμουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στη διεκπεραίωση των καθημερινών διοικητικών θεμάτων.

Την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ειδικές οδηγίες προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε:

να συνδράμουν με υπηρεσιακά οχήματα ανήμπορους πολίτες για τη μετάβαση τους στις αρμόδιες αρχές έκδοσης ταυτότητας του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους,

σε περιπτώσεις ατόμων που νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα ή αδυνατούν να μεταβούν στις αρμόδιες αρχές έκδοσης, λόγω νόσου ή κινητικών προβλημάτων, αρμόδιος υπάλληλος να μεταβαίνει στον τόπο κατοικίας ή νοσηλείας για την παραλαβή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η έκδοση και η αντικατάσταση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, πραγματοποιείται ατελώς, χωρίς την καταβολή του σχετικού παραβόλου.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση