HomeΕΛΛΑΔΑΣάλος μετά τις αποκαλύψεις -Αντιπολίτευση: Επικοινωνιακό σόου από Τσίπρα

Σάλος μετά τις αποκαλύψεις -Αντιπολίτευση: Επικοινωνιακό σόου από Τσίπρα

Μετά τις μαρτυρίες του επικεφαλής της ΟΥΚ και τις δηλώσεις Κουρουμπλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι κυβερνητικά στελέχη γνώριζαν για νεκρούς από την πυρκαγιά, την ώρα που έγινε η ενημέρωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως δεν ειπώθηκε τίποτα μπροστά στις κάμερες.

Σε μαρτυρίες τους, τόσο ο επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ που έσωσε εκατοντάδες πολίτες από την παραλία στο Μάτι, αλλά και ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ανέφεραν ότι είχαν εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς πριν να νυχτώσει τη Δευτέρα και είχαν ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού δήλωσε ότι υπήρχε η πληροφορία για νεκρό, αλλά κρίθηκε ότι δεν ήταν ασφαλής.

ΝΔ: Οφείλει να απολογηθεί η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί, γιατί απέκρυψε την ύπαρξη νεκρών «σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου» για να εξαπατήσει τους πολίτες.

Παράλληλα όμως, τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει «να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων».

Αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε  ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες. Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα».

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας προτίμησε να πει ψέματα

«Ολη η Ελλάδα έχει καταλάβει πλέον ότι τη Δευτέρα το βράδυ ο κ. Τσίπρας έπαιξε ένα θέατρο», σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Γύρισε από τη Βοσνία γνωρίζοντας για τους νεκρούς και έκανε όλη αυτή την ιστορία απλώς και μόνο για να μπορέσει να πει την επόμενη ημέρα ότι “εγώ έκανα ό,τι μπορούσα και δεν φταίω για τους νεκρούς γιατί δεν ήξερα”», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως αποδείχθηκε ότι την ώρα που μιλούσε στις κάμερες ο πρωθυπουργός, ήξερε για τους νεκρούς.

«Προτίμησε όχι μόνο να πει ψέματα, αλλά και να αποσπάσει όλους τους επιτελείς της επιχείρησης- που έπρεπε να φροντίζουν εκείνη την ώρα να περισυλλέξουν τους ανθρώπους από τη θάλασσα και να σώσουν όσους μπορούσαν να σωθούν ακόμη από τη φωτιά- για να στήσουν ένα επικοινωνιακό σόου», κατήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μπροστά στην ανάγκη της επικοινωνίας και της καρέκλας του, αδιαφόρησε για τους ανθρώπους που πνίγονταν. Αυτό είναι το χυδαίο με τον κ. Τσίπρα. Αυτό δεν το έχει κάνει κανένας πρωθυπουργός στην Ελλάδα με αυτό τον αναίσχυντο τρόπο. Και για αυτό πρέπει να απολογηθεί στους ανθρώπους και την ιστορία», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Χρηστίδης: Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς

Για επικοινωνιακό σόου έκανε λόγο ο Παύλος Χρηστίδης.

«Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς. Εστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, για τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή.

Ποτάμι: Αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσιόδρας χαρακτήρισε κυνικά και προκλητικά τα κυβερνητικά στελέχη και έκανε λόγο για «αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες» και «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών», σε σχέση με τα όσα έγιναν στην ενημέρωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας.

«Ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι.

Τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανιζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

«Πρόκειται για συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία», συμπλήρωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση