HomeΚΡΗΤΗΚινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η κινητοποίηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι ζητούν την καταβολή των μισθών τους στην ώρα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με επιτυχία και  την καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η αγωνιστική  κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης , με παρευρισκόμενο όλο το προσωπικό μπροστά από το κτίριο της επιθεώρησης εργασίας , για την προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε με τον ανάδοχο εργολάβο  για την ρύθμισή των ανεξόφλητων λογαριασμών και των υπόλοιπων ζητημάτων που έκαναν για άλλη μία φορά τους εργαζόμενους να προβούν σε στάσης εργασίας.

Στην συζήτηση με τον υπεύθυνο της επιθεώρησης αναφέρθηκαν τα αιτήματα και οι καταγγελίες των εργαζόμενων ,  με τον εκπρόσωπο της εταιρίας να  απαντάει στα όσα  του προσάπτουν  για το τελευταίο διάστημα χωρίς όμως να αρνείται κάποια από τις κατηγορίες απεναντίας έκανε  προσπάθεια  να δικαιολογήσει  την  στάση της εργοδοσίας επικαλούμενη δυσχέρεια στα οικονομικά της εταιρίας αποδίδοντας τις ευθύνες στην αγορά.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν ξεκάθαρο στην συνάντηση αυτή , πως οι καθυστερήσεις της μισθοδοσίας , οι καθυστερήσεις υπογραφών των συμβάσεων και όλα τα υπόλοιπα , πλήττουν το ίδιο το εργατικό προσωπικό της εταιρίας , δημιουργούν κακό κλίμα στο εργασιακό τους περιβάλλον, δεν προτίθενται να ανεχτούν να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Οι αγώνες μας δικαιωθήκαν, έστω και προσωρινά αφού αναγκάστηκε η εργοδοσία να καταβάλει το υπόλοιπο της μισθοδοσίας αμέσως και δεσμεύτηκε για άμεση συμμόρφωση , στην συνέχεια έγινε και παρέμβαση του τεχνικού της επιθεώρησης , προειδοποιώντας τον εργολάβο πως αν δεν ρυθμίσει και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις στην συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού θα ακολουθήσουν κυρώσεις προς την διοίκηση της εταιρίας.

Στην συνέχεια , έπειτα από την λήξη της  τριμερούς συνάντησης , ακολούθησε έκτακτη Γ.Σ. έξω από το σώμα της επιθεώρησης ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την θετική έκβαση του αγώνα αποκομίζοντας  από την όλη συζήτηση   όλα τα  θετικά συμπεράσματα και το  θετικό πρόσημο εκ του αποτελέσματος   που προέκυψε από  τις πιέσεις των εργαζομένων το οποίο επί της ουσίας  ήταν η οργανωμένη πάλη , η αποφασιστικότητα και η συνέχεια του αγώνα τους  που έφεραν  σε δύσκολη θέση την εταιρία έτσι ώστε να δεσμευτεί επίσημα  για την τήρηση όλων των παραπάνω θεμάτων .

Στο τέλος, αποφασίστηκε από την Γ.Σ. να συνεχίσουν οι εργάτες τον αγώνα τους    με  στόχο την διεκδίκηση  και την κατοχύρωση όλων των υπολοίπων εργασιακών  δικαιωμάτων  τους διεκδικώντας τα εξής :

Αιτήματα των εργαζομένων :

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, άμεση επαναφορά του 6ήμερου – 40ωρου για όλους.
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.
  • Άμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την Waste Solutions σε όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωσή της στον μισθό. Επαναφορά του Βαρέου και Ανθυγιεινού Ενσήμου για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο. Να ολοκληρωθεί η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Να υπογραφεί ΤΩΡΑ Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Διαφήμιση
Διαφήμιση