HomeHL-9Ένας απέραντος σκουπιδότοπος λίγα μέτρα από την… θάλασσα

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος λίγα μέτρα από την… θάλασσα

Γιατί στο Ηράκλειο «αγαπάμε τα ζώα» αλλά και τα… σκουπίδια!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η Φλώριδα στον Καρτερό Ηρακλείου καθώς όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου βλέπεις απορρίμματα.

Πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά, σακούλες, κούτες και κουτάκια μπύρας έχουν… πλημμυρίσει τον χώρο ο οποίος αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης.

Δείτε τις φωτογραφίες του cretapost:

Όπως μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει όλα τα μονοπάτια που υπάρχουν στο σημείο και είτε οδηγούν στον κεντρικό δρόμο, είτε στη θάλασσα είναι γεμάτα με σκουπίδια ενώ παράλληλα η δυσοσμία στο σημείο είναι… αφόρητη!

Πολλοί οι κίνδυνοι

Πολλοί είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να προκληθούν από την συγκέντρωση τέτοιας ποσότητας σκουπιδιών και μάλιστα σε ένα χώρο όπου λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχει μία παραλία στην οποία καθημερινά συρρέουν αρκετές οικογένειες με τα παιδιά τους για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Ένας από τους κινδύνους είναι η μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα τόσο στους ανθρώπους όσο και στο φυσικό περιβάλλον.

Δεύτερος κίνδυνος είναι η θαλάσσια ρύπανση που μπορεί εύκολα να προκληθεί σε περίπτωση που «σηκωθεί» άνεμος και μεταφέρει τα σκουπίδια στην θάλασσα.

Εξίσου μεγάλο πρόβλημα όμως είναι και η πιθανότητα πρόκλησης φωτιάς. Ήδη στην Ελλάδα μετράμε τις πληγές μας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική κι όμως δεν βάζουμε μυαλό. Τα σκουπίδια, και δη τα ανακυκλώσιμα είδη, αποτελούν εύφλεκτα υλικά, ιδιαίτερα σε περίοδο καλοκαιριού που η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αδιαφορία από την Πολιτεία

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες τα συγκεκριμένα σκουπίδια παραμένουν στον χώρο αρκετές μέρες με την πολιτεία να αδιαφορεί παντελώς.

Μπορεί η νυν δημοτική αρχή να είχε ως προεκλογικό της μότο– πριν από τέσσερα χρόνια – πως θα εργαστεί για ένα «καθαρό Ηράκλειο», φαίνεται όμως πως εννοούσε μόνο τον κεντρικό ιστό της πόλης, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι το πέτυχε κι αυτό στο 100%.

Δυστυχώς στα όρια του δήμου Ηρακλείου υπάρχουν αρκετά σημεία που έχουν μετατραπεί σε άτυπες χωματερές και σε πολλές περιπτώσεις τα σκουπίδια μένουν εκεί για… μέρες!

Γύρω – γύρω σκουπίδια και στη μέση… η ταμπέλα του δήμου

Χαρακτηριστική βέβαια είναι η φωτογραφία με την ταμπέλα του δήμου Ηρακλείου η οποία βρίσκεται στο κέντρο της άτυπης… χωματερής.

skoypidia11

Γύρω – γύρω σκουπίδια και στη μέση η ταμπέλα στην οποία αναγράφεται «Δήμος Ηρακλείου» και από κάτω υπάρχει ένα χαρτί στο οποίο είναι γραμμένη η φράση «Αγαπάμε τα Ζώα… τα φροντίζουμε». Προφανώς πρόκειται για μία δράση ευαισθητοποίησης της δημοτικής αρχής για το θέμα των αδέσποτων.

Γιατί στον δήμο Ηρακλείου οι άνθρωποι είναι ευαισθητοποιημένοι και αγαπούν τα ζώα. Δυστυχώς όμως, όπως άλλωστε φαίνεται, «αγαπούν» και τα… σκουπίδια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση