HomeΚΟΣΜΟΣΣάλος στην Κροατία: Τούνελ 44 εκατ. δολαρίων βγάζει σε… φαράγγι, στη μέση του… πουθενά!

Σάλος στην Κροατία: Τούνελ 44 εκατ. δολαρίων βγάζει σε… φαράγγι, στη μέση του… πουθενά!

Η κατασκευή ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει σε κακοτεχνίες στους δρόμους, σε χρονική παράταση και καθυστερήσεις των μεγάλων έργων, σε αύξηση του κόστους… Αυτό που συνέβη στην Κροατία, όμως, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τούνελ που κόστισε 44 εκατ. δολάρια στους φορολογούμενους, βγάζει σε… γκρεμό και συγκεκριμένα σε ένα φαράγγι, στη μέση του… πουθενά!

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο και οργή στην Κροατία, οι πολίτες της οποίας βιώνουν μία δύσκολη κατάσταση, ενώ οι καταγγελίες και οι ενδείξεις για διαφθορά εναντίον της κυβέρνησης, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Το τούνελ κατασκευάστηκε για να διαπεράσει ένα βουνό κοντά στην πόλη Omis. Κανείς, όμως, δεν περίμενε, ότι η σήραγγα των 1.471 μέτρων θα κατέληγε στο… πουθενά, σε έναν γκρεμό φαραγγιού, δίχως… συνέχεια και προορισμό. Το έργο υποτίθεται ότι θα συνεισέφερε στην αναμόρφωση της περιοχής και θα πρόσφερε μία συντομότερη διαδρομή για τη μικρή πόλη.

Η κατασκευή ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, αλλά οι εργασίες διεκόπησαν καθώς, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, «τα χρήματα ξοδεύτηκαν σε άλλες πηγές»!

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση