HomeΚΡΗΤΗΗ «Κωμωδία» του Ν. Καζαντζάκη ταξιδεύει στο Λονδίνο

Η «Κωμωδία» του Ν. Καζαντζάκη ταξιδεύει στο Λονδίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, στόχος των οποίων είναι η διάδοση και ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού μέσα από το Λόγο του Νίκου Καζαντζάκη, στην Ελλάδα και διεθνώς, συνδιοργανώνουν, με το Edmissions UK και το Entertaining TV του Ηνωμένου Βασιλείου, μια θεατρική βραδιά ενός έργου του Νίκου Καζαντζάκη, με τίτλο «Κωμωδία».

Η πρεμιέρα του ανέκδοτου αυτού έργου θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2014, και ώρα 7:00 μ.μ., στη θεατρική σκηνή Lilian Baylis Studio-Sadler’s του Λονδίνου. Το έργο θα ακολουθήσει 45λεπτη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με εξέχουσες προσωπικότητες του Καζαντζακικού κόσμου σχετικά με το θεατρικό έργο και με τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη γενικότερα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η «Κωμωδία» του Νίκου Καζαντζάκη δημοσιεύτηκε το 1909 και αφορά την υπαρξιακή ένταση του ανθρώπου τη στιγμή του θανάτου. Πρόκειται για ένα μονόπρακτο δράμα, που αν και έχει εμφανείς ομοιότητες με το «Κεκλεισμένων των Θυρών» (1944) του Σάρτρ και το  «Περιμένοντας τον Γκοντό» (1952) του Μπέκετ, είχε γραφτεί από τον Νίκο Καζαντζάκη πολλές δεκαετίες πριν την καθιέρωση της υπαρξιστικής σκηνής από τους Υπαρξιστές.

Στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης θα μιλήσουν οι:

• Roderick Beaton, Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Kings College του Λονδίνου.

• Darren J. N. Middleton, Καθηγητής Θεολογίας στο Texas Christian University των Ηνωμένων Πολιτειών.

• Νίκη Σταύρου, Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη.

• Stephen Oswald, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της θεατρικής ομάδας “The Canting Crew” και σκηνοθέτης της «Κωμωδίας».

Συντονιστής: Lewis Owens, Edmissions UK, Συγγραφέας του “Creative Destruction: Nikos Kazantzakis and the Literature of Responsibility”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση