HomeHL-SportsΒαγγέλης Πλατέλλας: «Εχω όνειρα και φιλοδοξίες με τον ΟΦΗ»

Βαγγέλης Πλατέλλας: «Εχω όνειρα και φιλοδοξίες με τον ΟΦΗ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την ποδοσφαιρική του πορεία, που δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα όπως λέει, τον ερχομό του στον ΟΦΗ, αλλά και το όνειρο του να αγωνιστεί ξανά στην Εθνική ομάδα, μίλησε στο sport-fm.gr o Βαγγέλης Πλατέλλας.

Ο 30χρονος μέσος δηλώνει ευχαριστημένος από τις συνθήκες που έχει βρεί στον ΟΦΗ, τον χαρακτηρίζει ομάδα-οικογένεια και επισημαίνει ότι μεγάλο ρόλο στο να παί το ναι στον ΟΦΗ, έπαιξε ο τρόπος προσέγγισης που του έκαναν οι άνθρωποι του ΟΦΗ, η ιστορία και ο κόσμος του συλλόγου.

Οι πιο σημαντικές αναφορές του Βαγγέλη Πλατέλλα στην ιστοσελίδα sport-fm.gr:

-Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του στον ΟΦΗ:

“Όταν μια ομάδα ανεβαίνει από Β΄ σε Α’ Εθνική, τότε πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να κάνει η ομάδα ένα καλό πρωτάθλημα και να αναδειχθώ και εγώ μέσα από αυτό. Υπάρχουν όνειρα, φιλοδοξίες και εύχομαι να τα καταφέρω, ώστε να γίνουν αυτά που θέλω πραγματικότητα και να μιλάμε διαφορετικά το επόμενο καλοκαίρι”.

-Για το αν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στο νησί:

“Είμαι από νησί, οπότε δε νομίζω πως θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ στη ζωή εδώ, μου αρέσει η θάλασσα και βρίσκομαι σε μια ομάδα που λειτουργεί ως οικογένεια, καθώς όλοι με έχουν αγκαλιάσει. Με το πέρασμα του χρόνου θα εγκλιματίζομαι ολοένα και περισσότερο και πιστεύω πως θα τα πάμε καλά”.

-Για το αν είναι ένας από τους στόχους που έχει στο μυαλό του, η κλήση του ξανά στην Εθνική ομάδα:

“Σίγουρα είναι! Όποιος φοράει μια φορά το Εθνόσημο θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα του ξανά. Είναι τιμή και ένιωθα τρομερά περήφανος τότε. Αυτό που θα κάνω είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο και να προσπαθήσω να αγωνιστώ με την Εθνική”.

-Για τη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο:
«Από μικρό παιδί στην Κω ξεκίνησα να παίζω. Στην αρχή στις αλάνες ξυπόλητος, αργότερα σε γήπεδα. Μου άρεσε πάρα πολύ να παίζω μπάλα, δεν θα κρύψω ότι δεν ήθελα τα μαθήματα, ένιωθα ευτυχισμένος στο γήπεδο.

Δεν ήταν αθόλου εύκολη, ειδικά για ένα παιδί 16 χρονών που αφήνει το σπίτι του, η μετάβαση απο την Κω στην Αθήνα. Όμως όταν αγαπάς κάτι δεν σκέφτεσαι. Έτσι λοιπόν και εγώ βρέθηκα στην Αθήνα για να δοκιμαστώ στην Καλλιθέα».

Τίποτα δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα. Ζούσα τα πρώτα δυο χρόνια σε ένα υπόγειο στην Πατησίων. Σιγά σιγά άρχισα να προσαρμόζομαι και να περνάω καλύτερα, έδινα τον καλύτερο εαυτό μου στην προπόνηση, έπαιζα τότε στην Ακαδημία της Καλλιθέας.

Λίγο αργότερα ήρθε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ξάνθη.
Στην Ξάνθη πήγα το 2011. Ήταν πρόκληση για μένα να φύγω μετά από πεντέμιση χρόνια από την Καλλιθέα και να πάω σε μια ομάδα όπως η Ξάνθη.

Έμεινα εκεί ενάμιση χρόνο, στην αρχή δεν ήταν εύκολη η μετάβαση. Πήγα στην ΑΕΚ όταν ήταν στην Γ’ Εθνική, κατάφερα να κάνω πολλά βήματα μπροστά και μερικά ίσως πίσω. Όμως έζησα τη χαρά να ανεβαίνει η ομάδα βήμα -βήμα και να κατακτά και Κύπελλο.

Στον Άρη πέρυσι ανεβήκαμε κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Φέτος ξεκινάει η πορεία με τον ΟΦΗ, μια ομάδα η οποία με προσέγγισε με πολύ όμορφο τρόπο. Βέβαια εκτός από την ιστορία, μεγάλο ρόλο για μένα παίζει ο κόσμος της εκάστοτε ομάδας. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και να υπάρχει κοινό που εμψυχώνει και αγαπάει τον σύλλογο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση