HomeHL-WorldΝικητής των εκλογών στο Πακιστάν δηλώνει ο Ίμραν Χαν

Νικητής των εκλογών στο Πακιστάν δηλώνει ο Ίμραν Χαν

Σαφές προβάδισμα μετά την καταμέτρηση του 80% των ψήφων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη νίκη στις εκλογές που διεξάγονται στο Πακιστάν φαίνεται να εξασφαλίζει το κόμμα του άλλοτε παίκτη του κρίκετ Ίμραν Χαν, σύμφωνα με μερική καταμέτρηση των ψήφων που ανακοίνωσε σήμερα η πακιστανική εκλογική επιτροπή.

To Πακιστανικό Κίνημα για τη Δικαιοσύνη PTI (Pakistan Tehreek-Insaf) εξασφαλίζει τουλάχιστον 114 έδρες, πολύ περισσότερες από τους αντιπάλους του που δεν φαίνονται να είναι πλέον σε θέση να το φτάσουν, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εκλογικής επιτροπής, μετά την καταμέτρηση τουλάχιστον του 80% των ψήφων.

Ο κύριος αντίπαλος του PTI, το κόμμα Μουσουλμανική Ένωση Ναουάζ (PML-N) εξασφαλίζει 62 έδρες και το PPP (Πακιστανικό Λαϊκό Κόμμα) του Μπιλαουάλ Μπούτο-Ζαρντάρι 43 έδρες.

Ο Ίμραν Χαν ανακοίνωσε χθες ότι είναι ο νικητής των εκλογών που σημαδεύτηκαν από πολλές κατηγορίες για νοθεία και από μια πολύ αργή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.

Πλειοψηφία 137 εδρών απαιτείται για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Είναι άγνωστο σε αυτό το στάδιο αν το PTI θα πάρει την πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσει εταίρους μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών ή να σχηματίσει συνασπισμό με άλλα κόμματα.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση